Kort

Hoe lang is een Chinees? Het antwoord ligt besloten in het weglaten van het vraagteken. Oud, stokoud kinderraadseltje dat gisteren op de een of andere manier langs kwam tijdens het diner-regardant dat Gade en ik bij vrienden genoten. Een diner-regardant is een mooie maaltijd gelardeerd met het op tv kijken naar de voetbalwedstrijden van het EK in Oekraïne of het op tv kijken naar de voetbalwedstrijden van het EK in Oekraïne gelardeerd met een mooie maaltijd. Het is maar waar je je prioriteit legt. Goede vriend , zijn zoon en ik keken naar de wedstrijden, Gade en goede vriendin niet. De maaltijd was door drie partijen voorbereid. Gade had weer eens haar onnavolgbare Italiaanse tomatensoep gemaakt, goede vriendin kookte asperges om je vingers bij af te likken en haar zoon zorgde voor een prima bavarois als sluitstuk. De soep werd al kijkend genuttigd en de pauze tussen de twee wedstrijden was lang genoeg voor de hoofdmaaltijd en voor het dessert offerden we graag het eerste half uur van Duitsland-Portugal op. Je moet belangrijke zaken voor laten gaan.
Het EK staat gepland tot 1 juli. Dan wordt de finale gespeeld. Bijna een maand lang. Poule wedstrijden, kwartfinales, halve finales, finale. Hoelang duurt het EK? Bijna een maand dus. Dat lijkt het logische antwoord. Maar gisteren kreeg ik daar een heel ander antwoord op. Het EK duurde 24 minuten. En toen was het afgelopen voor Nederland. Denemarken kreeg een kansje en de keeper zijn benen niet bij elkaar en plof, na iets meer dan 20 minuten was het EK voor Nederland voorbij. Maanden van training, tactische besprekingen en een fikse serie oefenwedstrijden naar de ratsmodee. Er komen nog twee wedstrijden, maar die hebben we nog lang niet gewonnen. Ja, die tegen die Denen wel, dat was een opwarmertje om even in het toernooi te komen, dachten we, vonden we. Maar dat geloof kon ik maar 24 minuten vasthouden en toen was het voorbij. Het EK voor Nederland voorbij. Het kortste EK ooit. Hoe lang duurt een EK?
Aan het eind van het diner-regardant een kopje koffie met een oranje mini-tompouce. Een oude voetbalwaarheid kwam op dat moment uit. Een wedstrijd duurt twee keer 45 minuten en aan het eind wint Duitsland.

1 reacties op Kort

  1. Dėsirėe schreef:

    Yesss! Liefs uit Hamburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *