Opruiming

De bovenste verdieping van mijn huis telt drie slaapkamers en een badkamer. De badkamer ontbeert alleen nog een goede douchekop, maar kan verder als redelijk worden aangemerkt. Van de drie slaapkamers zou in een makelaarsadvertentie komen te staan dat zij zich in oorspronkelijke staat bevinden. Met andere woorden is daar sinds ik bijna 20 jaar geleden dit huis betrokĀ  niets aangedaan. Natuurlijk zijn ze op tijd gestofzuigd en is, als er gasten kwamen, het beddengoed verschoond. Maar dat was het dan ook wel. Binnenkort gaan de drie kamers aangepakt worden. We hebben iemand bereid gevonden om de boel eens fiks op te knappen. Een vers likje verf, nieuw vinyl in plaats van het tapijt met wat onbestemde vlekken, een nieuwe vensterbank en dat soort dingen. Moeilijkheid wel is dat de drie kamers vol staan met bedden, tafels en kledingkasten. En dat moet er toch echt uit voor het tapijt verwijderd en het vinyl gelegd kan worden. Het is een operatie die mijn logistiek inzicht ver te boven gaat. Maar gelukkig is er dan Gade die mij geruststelt en zich er op beroemt dat al onze vakantiespullen inclusief twee golftassen door haar op onnavolgbare wijze in ons autootje gepropt worden en dat het uitzicht door de achterruit toch vrij blijft.
Gisteren is Gade aan de slag gegaan. De inhoud van de kledingkasten ging tijdelijk in talloze vuilniszakken, nu even geparkeerd in de badkamer en heel veel rommel en rommeltjes verdwenen in grote dozen, tussenstation voor de milieustraat, waar zij aan het eind van de middag met opgetogen gemoed naar toe reed. Natuurlijk heb ik pijnlijke beslissingen moeten nemen. Veel dingen die mij jaren dierbaar waren, maar waar ik evenveel jaren niet naar heb omgekeken liggen nu bij het grofvuil. Er kwamen ook nog mapjes foto’s te voorschijn van toen we elkaar net kenden. Eerste vakantie samen in de Franse Alpen. Vertedering alom vanwege die toen nog veel jongere gezichten en lijven.
In de kamers staan nu nog alleen wat grote dingen die als een puzzel van de ene naar de andere kamer verhuizen, zodat er steeds een kamer leeg isĀ  om aan te werken. Het lijkt te gaan lukken. Gade twitterde gisteren niet voor niets @Conniekcg: “Weer eens fijn naar het grofvuil geweest met een boel troep. Doet me altijd enorm goed. Opgeruimd.Mmm… Zo huis zo geest, hoop ik.”

2 reacties op Opruiming

  1. peter weldring schreef:

    Goede gedaan Jan, afscheid van oude spullen nemen, geeft ook meer ruimte in de geest, een opgelucht gevoel.

  2. babette Degraeve schreef:

    Zolang jij mag blijven is het goed!
    Blij je weer te lezen, sprankje vreugde geef je me weer. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *