Kruiswoord

Nee, verwacht, gezien de titel, geen doorwrochte beschouwing over de zeven laatste kruiswoorden zoals die in het Nieuwe Testament verspreid over de vier evangelies te vinden zijn. Geen van de evangelisten kent ze allemaal, Matheus en Marcus kennen er samen maar een, Lucas drie en Johannes is goed voor vier kruiswoorden. Maar daar wil ik het dus niet over hebben. Een andere keer misschien, wie weet zo rond de passietijd. Je weet maar nooit, die woorden zijn het overdenken waard.
Zo goed als elke dag begint voor mij, naast de gebruikelijke ochtendrituelen, met het oplossen van de kruiswoordtest van mijn ochtendkrant. Ik schep er veel genoegen in die puzzel tot het einde toe op te lossen. Onschuldig vermaak waarvan ik het idee heb dat het mijn geest scherp houdt en een zeker gevoel van bevrediging geeft als ik ook het laatste vakje met de juiste letter heb ingevuld. Als dat gebeurd is plaats ik mijn handtekening naast de puzzel. Heb ik de oplossing niet compleet dan mag er, ik had het over rituelen, geen handtekening gezet worden. Meestal lukt het mij wel, soms geholpen door Gade, die van een aantal zaken veel meer weet dan ik en een welkome ondersteuning is en deelt in het genoegen dat een opgeloste puzzel biedt.
Maar vandaag is het nog niet gelukt de puzzel helemaal op te lossen. Op een  opgave ben ik nog niet gekomen, Gade ook niet en ook een toevallig passerende kennis bood geen soelaas. Natuurlijk zou ik blij moeten zijn met de wel gevonden 14 verticale vragen en de 11 horizontale opgaven, maar 13 horizontaal  blijft voor de helft leeg. De opgave luidt: manier van optreden, bv. wanneer die aanstellerig of arrogant is. Het gaat om een woord van zes letters, waarvan ik er drie zeker goed heb.
Het woordbeeld ziet er zo uit: A . L .  . E waarbij de puntjes voor de ontbrekende letters staan. Ik kom er nog steeds niet uit.
Wat ben ik toch een gelukkig mens, dat dit op dit ogenblik het grootste probleem is waar ik mee worstel.

2 reacties op Kruiswoord

  1. Maria schreef:

    Joost heeft ‘m: allure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *