Krukje

Ik had mij voorgenomen de Vierdaagse goeddeels aan mij voorbij te laten gaan. Nee, begrijp me goed, ik heb niets, maar dan ook helemaal niets tegen de Vierdaagse. Van mij mogen heel veel mensen er plezier aan beleven. Dat kan niet genoeg herhaald worden. De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten, voor wie er zin in heeft.
Wat de feesten betreft blijft mijn standpunt onveranderd, je zult er mij niet zien. Veel te druk en voor mij zo goed als onbereikbaar. Maar wie er lol in heeft, wens ik veel plezier. Ook ik gageen uren meer kijken naar de vrijdagse intocht. Die heb vaak en van heel dichtbij meegemaakt als commentator. En dat was jarenlang een feestje, samen met een collega, de onvolprezen Bep, de langs komende detachementen aankondigen en wetenswaardigheden over de geschiedenis van de Vierdaagse aan het duizendkoppige publiek vertellen. Mooie tijd, maar ook mooi geweest.
Vanmiddag heb ik toch een vleugje Vierdaagse meegemaakt. Dat kon ik niet laten lopen en aan mij voorbij laten gaan (proeft u de sprankelende woordspelingen) want mijn overbuurvrouw en een vriendin van haar wandelen voor de derde keer mee. En ik weet hoe een beetje ondersteuning gewaardeerd wordt. Na bestudering van het routeboek hebben wij een plaatsje gevonden waar wij tot dicht aan het parcours kunnen komen. Het is deze dagen geen sinecure om de stad te doorkruisen. Vele wegen zijn afgesloten met dranghekken. Maar het lukt Gade en mij om tot aan het parcours te geraken. Gade is er zelfs in geslaagd een krukje in mijn driewieler op te slaan, zodat ik zittend het legioen aan mij voorbij kan zien trekken. Via de moderne techniek kunnen wij precies volgen waar onze loopsters zich bevinden. Na 20 minuten zijn zij ter plekke. Ze zijn nauwelijks herkenbaar door de roze pruiken die ze dragen. Het is tenslotte roze woensdag, de dag waarop de intocht een Gay Pride zonder boten lijkt. De beide dames zien er nog opmerkelijk fris uit en trekken na wat bemoedigende woorden van ons weer verder voor de laatste paar kilometers.
‘s-Avonds, als ze al weer lang en breed binnen zijn, eten we samen. Dat is gezellig en smaakt prima. En ik heb zo toch ook nog de Vierdaagse geproefd.

1 reacties op Krukje

  1. Thea Jordens schreef:

    Wat n lieve foto Jan!!
    Hartelijke groet Thea Jordens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *