Loterijverlies

Soms snap ik dingen helemaal niet. Dan kan ik met de beste wil ter wereld iets niet begrijpen. En dan heb ik het niet eens over de rechterlijke uitspraak, maar heb ik het over de Stichting Loterijverlies zelf. Er blijkt een mijnheer te zijn die niet tegen zijn verlies kan. Hij kocht staatssloten en won geen prijs. Kan gebeuren. Dat wil ook nog wel eens het geval zijn, dat je geen prijs wint. Toen ontdekte die mijnheer dat de Loterij ook prijzen op nummers liet vallen die helemaal niet verkocht waren en kon de Loterij de prijs in eigen zak houden. En het erge was, vond die mijnheer, dat de Loterij dat niet tegen de lotenkopers vertelde. Inderdaad niet zo netjes. Maar dat betekent toch niet dat die mijnheer dan automatisch wel in de prijzen gevallen zou zijn. Een loterij blijft een loterij. Heel af en toe win je iets, heel vaak verlies iets. Maar de mijnheer vond dat hij misleid was en richtte een stichting op. Daar kon je je bij inschrijven. Voor een lot kost je dat € 35,-. Per lot meer komt er dan een tientje bij. Bovendien moet je kunnen bewijzen dat je meegespeeld hebt in een bepaalde periode. Kocht je je loten los, pech gehad, dan raadt de Stichting je aan niet mee te doen. Kans op succes is nihil. En dan staat er nog iets vreemds op de site van de stichting. Als het tot een schadevergoeding komt, die overigens niet meer bedraagt de de prijs van de gekochte loten, dan krijg je 85% van dat bedrag uitbetaald. De overige 15% is voor de Stichting. Ja, het is een slimme mijnheer, die zo heel wat geld kan binnenhalen en zo wordt zijn loterijverlies dan toch nog loterijwinst. En de rechter vond dat die mijnheer gelijk had.
Ik denk dat ik een proces begin tegen al die loterijen waar ik niet aan mee doe, maar waar ik, had ik dat wel gedaan, mogelijk wel een prijs gewonnen zou kunnen hebben. Hadden ze me nog maar nadrukkelijker moeten wijzen op de kans dat ik wel had kunnen winnen. Ik voel me misleid.
En nu ga ik gauw naar het sigarenwinkeltje op de hoek. Vandaag is de laatste dag dat ik nog een lot kan kopen voor de Oranjetrekking. En wie niet waagt, wie niet wint (of verliest).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *