Loungen

In de voortuin van de buren liggen drie oude pallets. Grof, grijs uitgeslagen hout. Jaren gediend als ondersteuning bij het vervoer van ik zou niet weten wat. De geschiedenis van elk van de pallets op zich lijkt voldoende voor mooie verhalen. Maar ik ken de geschiedenis niet. Ik zie wat er nu met hen gebeurt. De studentes, mijn buren zijn onder meer vier studentes, zijn van plan op hun deel van het dakterras een lounge-bank te timmeren. En daarom liggen er nu drie pallets in de voortuin. Een van de buurvrouwen is met een reusachtige elektrische  schuurmachine bezig de waas van ouderdom van de planken af te halen. Niet alleen de waas, maar ook de splinterrijkheid. Ik hoor flarden van het overleg dat gevoerd wordt. En over de  twijfel of ze  de ruwheid wel tot genoegen kunnen verwijderen. Het is zo’n klus waar ik al moe van wordt door er alleen maar naar te kijken. Nu is dat iets dat ik bij de meeste klussen heb. Ik citeer dan graag een uitspraak van naar ik meen Ollie B. Bommel: “Ik houd van werken. Ik kan er uren naar kijken.”
Het werk vordert gestaag. De schuurmachine gaat steeds maar kort aan. Dan wordt er weer even overlegd. Het resultaat mag er zijn. Een deel van de pallets ziet er uit als waren ze net met vers hout in elkaar gezet. Maar ik weet niet welk werk de studentes nog wacht. Moeten de pallets verwerkt worden tot losse planken of moeten ze in hun massieve totaliteit twee trappen op gezeuld worden en dan in een door mij nog niet doorziene constructie tot een heuse lounge-bank worden getransformeerd?
Voorlopig wordt er nog vlijtig geschuurd in de voortuin Het zal nog wel even duren voordat de bank er staat. Ik hoop voor de studentes dat het weer dan lounge-waardig blijft, want anders is het een hoop werk voor weinig resultaat. Als de bank er eenmaal is hebben ze van daar vrij zicht op het groeien van de groentes in Gades moestuinbakken op ons dakterras. Duurt overigens nog wel even, want de bakken moeten nog gevuld worden met aarde en zaaigoed. Ben benieuwd wat er eerder is, de loungebank of een ingericht moestuintje.

1 reacties op Loungen

  1. Renee Schoffelen schreef:

    Kijk, ik weet dan dat je zulk ruw hout eerst met een schaaf te lijf moet gaan, maar die zit niet op die scchuurmachientjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *