Economie

Afgelopen zaterdag hebben Gade en ik weer een forse bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van ons land. Het begon voor mij met het consumeren van een twee cappuccino op een zonnig terras met een aantal ander leden van onze zaterdagse koffieclub. Gade had elders in de stad een zakelijke afspraak. Die afspraak liep wat uit. Voor mij reden genoeg om in dat sprankelende lentezonnetje nog een een verse jus d’orange te nuttigen. Als Gade zich bij mij voegt, is het boodschappen doen geblazen. Maar voor we inkopen gaan doen, gaan we nog even bij Dekker kijken. Daar zijn ze drukdoende de winkel in te richten. Het Centraal Boekhuis heeft dozen vol boeken afgeleverd. Het personeel is ijverig bezig die een plaatsje te geven. We mogen toch even binnen om te delen in het euforische gevoel dat er heerst. Komend weekend gaat de zaak weer open. Ik mag erbij zijn om een handvol Nijmeegse dichters te presenteren.
We gaan aan ons inkopenrondje beginnen. In de parfumeriezaak tegenover Dekker kopen we aftershave voor mij en  ook nog wat potjes met smeerseltjes voor Gade. “En voor uw allebei nog een lekker monstertje.” Een mooie oxymoron.
Dan op weg naar mijn vast kledingleverancier. Lang niet meer geweest. Kleren kopen vind ik niet erg, als er maar niet gepast zou moeten worden. Ik heb nieuwe broeken nodig. Ik weet het merk en de maat. Dat schiet op. Ik pas een broek. Prima. Verkocht. Een andere met de juiste kleur is er niet in mijn maat. Wordt besteld. Volgende week zullen de broeken voor mij klaar liggen. Dan nog een trui erbij. De eerste zit iets te krap, bij de wteede staat de keur mij niet helemaal, maar de derde is perfect. “Verder nog iets van uw dienst?” Ja, een paar bretels. Vreemd dat je dan een paar zegt terwijl het toch maar één voorwerp is.
We rekenen af. Het is inmiddels lunchtijd bijna voorbij. Een ander terrasje. Twee tosti’s, een thee en een cola light. Op weg naar huis koopt Gade nog een alleraardigst jasje.
De maandag na dit weekend lezen we dat er in het afgelopen kwartaal 2% meer consumentenbestedingen zijn geweest en dat het begrotingstekort is terug gelopen tot 2½%. Gade en ik weten precies hoe dat komt. U nu ook.

1 reacties op Economie

  1. Rein Verdijk schreef:

    Jan, nu nog even een nieuwe auto en een nieuw huis incl. inrichting en het begrotongstekort is nog maar 2%, waarvoor onze hartelijke dank 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *