Moestuintjes

Gistermiddag om drie minuten voor zes begon de lente. Op dat tijdstip zat ik met het klusteam (zie mijn blog van gisteren) in een warm zonnetje te genieten van een drankje. Zij hadden een magistrale prestatie geleverd. Ondanks mijn wat cynische voorbeschouwing waren zij er in geslaagd drie bakken van 1 x 1 x 0,3 meter in elkaar te knutselen. Bakken die ooit voor Gade en een overbuurvrouw als kleine moestuintjes moeten gaan dienen. De bakken zijn van oud hout gemaakt en hebben daardoor een hoge Piet Hein Eek-uitstraling.
Het klusteam is moe. Zij hadden gedacht de klus in drie uur te kunnen klaren. Mooi niet. Het werden er zeven. Onderbroken door een korte lunch, die ik voor hen en mijzelf aanrichtte. Goed personeel moet je in de watten leggen.
Het was overigens op ons dakterras en dat van de aanpalende buren een drukte van belang. Naast ons wonen vier studentes. Bij drie van hen had de werklust ook toegeslagen. Ze vormden dan wel geen klusteam, maar wel een schoonmaakteam dat met een hoge drukspuit de terrastegels een fikse schoonmaakbeurt gaf. De spuit werd aangesloten op mijn buitenkraan. Door al die activiteiten ontstond er een grote burenverbroedering of liever gezegd -verzustering. Dat resulteerde  in het uitwisselen van ijsjes en stroopwafeltjes. De studentes, die al jaren naast ons wonen, kregen opeens namen en achtergrond. Blijk ik naast een tweetal topsporters te wonen.
Terug naar mijn eigen dakterras. Mijn hulp bestond uit niet meer dan wat morele ondersteuning, het kopen van schroefjes en hoekijzertjes en het even wat vasthouden. Leverde nog een kwetsuur op aan mijn rechterwijsvinger doordat een houtje tegen mijn vinger sloeg. Manmoedig verbeet ik de helse pijn.
En nu staan er drie bekistingen te wachten op wat er gebeuren gaat. Gade heeft uitgerekend dat er 22 zakken aarde van 40 liter nodig zijn om de bakken te vullen. Dat wordt nog een heel gesjouw, twee trappen op. En dan moet er gezaaid, geplant en ooit geoogst worden.
De buren gaan binnenkort een loungebank op hun dakterras maken. Kunnen ze mooi het groeiproces in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *