Klusteam

Zo dadelijk zal het klusteam bij mij aanbellen. Zo hebben zij zich zelf genoemd. Het klusteam bestaat uit een overbuurvrouw en een buurvrouw van iets verderop.Gade heeft hen gecharterd. Gade is een echte leidinggevende. Laat het uitvoerende werk aan andere over. Zij liep al een tijdje met het plan een moestuintje op ons dakterras aan te leggen. Er blijken van de 1 m²-tuintjes te bestaan en dat leek Gade ook wel wat. Op het dakterras zou er plaats moeten zijn voor wel drie van die tuintjes, die zij dan samen met een andere overbuurvrouw zou gaan bestieren. Maar van het aanleggen van zo’n perkje kwam maar niets. En dat wordt nu uitbesteed aan het klusteam. Een buurvrouw is ‘between two jobs’. Klinkt op de een of andere manier beter dan ‘zit tussen twee banen in’. Verveelde zich wat en was wel in voor zo’n klusje. En de andere buurvrouw wilde wel meewerken. Ik mag voor de koffie zorgen.
Het aanleggen van zo’n moestuintje past volledig in Gades streven naar autarkie. Je weet maar nooit waar Ruslands gebiedshonger ophoudt. Wie weet laten ze ooit wel het oog vallen op Nijmegen-Oost. Maar wij zijn voorbereid. We hebben een houtkachel in de kamer staan, zonnepanelen op het dak en straks dan ook nog onze eigen groentevoorziening. En mocht de nood helemaal aan de man komen, dan kunnen we ook nog altijd de kat slachten. Dat laatste natuurlijk alleen bij wijze van spreken. Wij zijn op de toekomst voorbereid.
Ik ben benieuwd hoe het klusteam te werk gaat. Het zal mij niks verbazen als de creativiteit omgekeerd evenredig zal zijn met de deskundigheid. Fysiotherapie en psychologie lijken mij niet direct de meest geschikte vooropleiding voor een deskundig klusteam. Maar ik wacht rustig af. Ik heb een groot vertrouwen in de menschheid. En mocht het ooit zo ver komen dat mijn dakterras eruit zal zien als een sappige akker, ik zal het onmiddellijk berichten en het klusteam alle hulde geven die het verdient.
Tot zolang ben ik blij dat Albert Heijn op loopafstand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *