Mondkapje

Vooraf: Als u corona-moe bent lees dan niet verder,  maar lees bijvoorbeeld nog maar eens mijn corona-vrije blog van gisteren.
Ik ben geen deskundige op het gebied van besmettingen, virussen, mondkapjes en wat dies meer zij. De laatste weken ben ik overstelpt met informatie daarover. Over elkaar heen buitelende deskundigen, pseudo-deskundigen en onkundigen kregen of namen in praatprogramma’s, krantenkolommen en dag-, week en maandbladen de kans om hun op kennis, onderzoek, studie of grote duim verworven inzichten de wereld in te sturen. De meest algemene conclusie was in veel gevallen dat men geen idee had hoe het virus zich zou ontwikkelen, maar duidelijk was en is dat er voorlopig geen kruid tegen gewassen is. En de algemeen geldende richtlijn was handen wassen, thuis blijven (zeker als je 70+ bent) en anderhalve meter afstand houden. Scholen en theaters en nog meer plaatsen van samenkomst gingen dicht, kappers en sauna’s sloten hun duren en sportcompetities kwamen voortijdig aan hun einde. En dan was er natuurlijk de discussie over het van gebruik  van de al dan niet voorradige mondkapjes. Daar waar ze niet waren was een gesprek daarover niet meer dan een retorische kwestie waarvan de conclusie altijd moest zijn dat zelfs als men overtuigd was van het nut ze door hun afwezigheid toch niet gedragen konden worden. Er zijn kwade tongen die beweren het gebrek aan dit beschermingsmiddel de voornaamste reden is dat in Nederland, in tegenstelling tot omringende landen, het gebruik van mondkapjes in publieke ruimten niet aanbevolen werd. Het zou gaan om het verschaffen van een schijnveiligheid die wel eens een verspreiding van het virus zou kunnen bevorderen in plaats van bestrijden.
Jan en alleman lijkt zich nu gestort te hebben op het zelf in elkaar naaien van mondkapjes. Als er genoeg zijn gaat het misschien ook wel van hogerhand aanbevolen worden. Mijn buurvrouw is zeer bedreven in het vervaardigen en heeft er mij een aangeboden. Ik heb gekozen voor een vrolijk motiefje.

2 reacties op Mondkapje

  1. Dorry schreef:

    Heeft de buurvrouw haar bh-tje in tweeën geknipt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *