Muis

Bij mijn nieuwe laptop heb ik ook een draadloze muis aangeschaft. Nu is een draadloze muis natuurlijk helemaal geen muis meer.  Het is toch vooral het snoertje dat de muis tot muis maakt. Een draadloze muis is meer een kevertje, maar het zal wel even duren voordat  een draadloze muis een kevertje gaat heten. En in computerland al helemaal geen ‘bug’. Maar goed, ik had dus een draadloze muis. Maar op de een of ander manier deed deze muis niet naar behoren zijn werk, het draadloos doorgeven van signalen. Ik probeerde verschillende soorten batterijen om de muis naar behoren te voeden. Even leek het dan of ik de muis van genoegen hoorde piepen en volmaakt synchroon bewoog de cursor zich over het scherm, synchroon met de bewegingen van de draadloze muis. Een wonder van techniek, bijna pure magie die mijn bevattingsvermogen ver te boven gaat.
Maar even vaak weigerde de muis dienst, het rode lichtje op zijn buik doofde en de cursor op het scherm leek een moedeloze indruk te maken, mij bijna wanhopig aankijkend  van welke kant moet ik nu op? Roerloos stond hij te wachten op een signaal, maar er was alleen maar stilte.
En dat is het moment dat Zoonlief gebeld wordt. Hij komt en stuurt mij dan onmiddellijk weg. Hij is graag bereid om het eventuele mankeren van mijn laptop en muis te verhelpen, maar niet als ik over zijn schouder mee kijk en onbenullige vragen stel die de oplossing van het probleem niet dichterbij brengen.
Na een kwartiertje komt hij naar beneden. Hij heeft de draadloze muis voor goed uitgeschakeld en een oude vertrouwde muis met draad aangesloten. Dat is de muis die bij Gades laptop hoort. Twee laptops, een muis. Nieuw probleempje als je net allebei op je eigen laptop wilt werken. Maar dat probleem is snel opgelost. Er wordt een muis bij besteld. Levering binnen een dag. Ieder zijn eigen muis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *