Musical

De grote vraag bij verjaardagen is vaak wat zullen we de jarige geven? Als je bij de feesteling vraagt of hij of zij nog bepaalde wensen heeft dan krijg je meestal te horen; “Nee, niks bepaalds, zie maar, alles is leuk.” En is het aan jou om iets te verzinnen waarvan de ontvanger toch verrast zal opkijken  en je zal toevoegen: “Ach wat leuk, dat had je nu toch echt niet moeten doen.” Afhankelijk van het acteertalent van de jarige komt dat zinnetje min of meer overtuigend over en is iedereen, gever en ontvanger, weer tevreden. Maar het blijft toch altijd weer een beetje ploeteren, het verzinnen van een min of meer origineel verjaardagscadeau.
Er is een iemand met wie ik dat probleem nooit heb en dat is mijn dochter. Gisteren vierde zij haar verjaardag in kleine kring. Al sinds jaar en dag hebben wij de afspraak dat ik haar voor haar verjaardag een musical cadeau geef en dat een soortgelijk cadeau ik ontvang als ik jarig ben. De enige moeilijkheid is dan nog het vinden van een een datum die haar en mijn agenda toelaat en waarop er ergens iets te zien is.  Dat lukt al vele jaren lang inmiddels. Kaartjes worden besteld, afspraken gemaakt, eten we een hapje voor of na de voorstelling en waar treffen we elkaar, bij het theater of op station Utrecht.
Gisteren verjaarde dochterlief, de uitgelezen gelegenheid om mijn verjaardagscadeau te verzilveren. Eendrachtig komen we tot het besluit samen naar ‘Pippin’ te gaan. Agenda’s worden getrokken en er wordt een datum gevonden voor een mooie zondagmatinee. Dochterlief bestelt de kaartjes. Dat is dan mooi geregeld.
Als ik thuis kom zie ik een whatsapp-berichtje op mijn telefoon. “Sorry, pap, ik heb verkeerd geboekt, het is een avondvoorstelling geworden.” Ze voegt er aan toe dat ze zal proberen het nog gewijzigd te krijgen. Ik meld haar dat als het niet anders kan we het maar zo moeten laten. Ik ben een gemakkelijk mens.
Twee uur later weer een berichtje van haar. Ze heeft het toch kunnen regelen dat het een matineevoorstelling wordt. Ik kan me nu drie weken gaan verheugen op mijn cadeautje en dan ook meteen met haar afspreken naar welke musical voor haar verjaardag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *