Nieuwsshow

Ik weet niet hoe u op zaterdagochtend wakker wordt, maar ik kan me voorstellen dat het bij meer mensen gaat zoals bij ons. Op zaterdag wordt de wekker niet gezet. Meestal worden Gade en ik ongeveer gelijk wakker, het bioritme kent zo zijn eigen regelmaat. Soms willen we nog wat doorslapen, kruipen dicht tegen elkaar en en mompelen dat we nog even lekker willen blijven liggen. Maar het echt wakker worden is al begonnen. Dan zijn er twee scenario’s mogelijk. Veel meer natuurlijk, maar die laten we in het kader van dit blogje onbesproken. Het kan zijn dat ik, met de slaap nog in mijn stem vraag: “Zal ik de radio aanzetten?” Maar het kan ook zijn dat Gade, ook nog met een stem die nog op gang moet komen, zegt: “Zet de radio maar even aan.” In beide gevallen druk ik op het ‘on’-knopje en dan vallen wij in de TrosNieuwsShow. Onze wekkerradio staat geprogrammeerd op wat ik toch nog maar  steeds Hilversum 1 blijf noemen. Ik weet ook niet zeker of de naam van het programma intussen is ingekort tot Nieuwsshow of verlengd tot Avrotrosnieuwsshow. Dat fuseert maar dat het een lieve lust is. Ik denk wel eens dat die omroepfusies zolang doorgaan tot er nog maar één omroep overblijft.
En terwijl de dag het van de nacht wint luisteren we naar Mieke van der Weij en ergeren ons telkens weer aan Peter de Bie, die het altijd weer beter wilt weten dan zijn gasten. Onbetrouwbaar sujet, die De Bie, die heeft gewerkt voor de KRO, de VARA en nu dus voor de AVROTROS. Daar zou die nu met pensioen moeten, maar De Bie had daar helemaal geen zin in en ging achter de rug van alles en iedereen met omroep MAX in gesprek. Hij was qua leeftijd al een tijdje doelgroep en vandaag kreeg hij te horen dat een van de hoogste omroepbazen het goed gevonden en te verstaan heeft gegeven dat Peter en Mieke met programma en al mogen verhuizen. Eigenlijk is van verhuizen helemaal geen sprake. Het programma blijft gasten ontvangen en wordt op de zelfde tijd uitgezonden, maar nu onder MAX-vlag. Ach, het omroepbestel met als zijn bazen en baasjes en netcoördinatoren. Ik doe niet eens mijn best om het te begrijpen.
Vanaf 1 januari zal ik op zaterdagochtend weer luisteren naar Mieke en mij ergeren aan Peter of misschien wat vaker mompelen: “Nog even slapen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *