Onderzoek

Net nadat ik deze al eerder geschreven tekst heb toevertrouwd aan mijn website ben ik op weg gegaan naar het ziekenhuis. Ik heb om 9.10 uur een afspraak voor mijn jaarlijkse controle bij de cardioloog. In de uitnodigingsbrief staat dat ik mij 1o minuten eerder moet melden voor administratieve voorbereidingen. Waarom er dan niet gewoon staat dat ik er om 9.00 uur moet zijn, vraag ik me maar niet meer af. De ervaring heeft mij geleerd dat je je in de gezondheidszorg maar niet te veel moet afvragen als het om procedures en regeltjes gaat. Ook staat er weer in de brief dat eenmalig een kopie van mijn identiteitsbewijs moet meebrengen. Dat is al de derde of vierde keer dat mij gevraagd wordt dat eenmalig te doen. Procedures. Maar voor de zekerheid zal ik het toch maar meenemen en er zal wel weer niet om gevraagd worden.
Afgelopen vrijdag heb ik nieuwe medicatie voorgeschreven gekregen. Voor even of mogelijk langer, je weet maar nooit, is er een pilletje van de 21 vervangen door een ander.  Dat pilletje werkt heftiger dan het eerdere en moet er voor zorgen dat ik minder vocht vasthoud. Het pilletje werkt naar behoren. Ik schrijf dit stukje nog voor ik zondagmiddag in het Circustheater te Scheveningen naar de musical Wicked ben geweest. Ben benieuwd of ik de hele voorstelling rustig heb kunnen uitzitten.
Ik hussel wat met de tijd. Ik schrijf dit dus lang voor dat ik het plaats. Het is nu voor mij dus maandagochtend, terwijl dat nog twee nachten slapen van mij weg ligt. Mooi toch. Vaak kijk in deze schrijfsels terug en nu ben ik de tijd vooruit. In mijn hoofd is dus een deeltjesversneller bezig die mij sneller dan de tijd laat gaan en die ik naar believen voor- of achteruit kan laten lopen. Ik zou willen dat mijn hart nog in net zo’n puike conditie zou zijn als mijn hoofd. Had ik de cardioloog veel minder te vertellen. Nu is het weer een licht gespannen afwachten wat zijn oordeel zal zijn. Maar daar zal ik het morgen vast over gaan hebben. Morgen, dat is op dit schrijfmoment nog over-overmorgen, maar voor de lezer is dat gewoon morgen. Of misschien al gisteren of eergisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *