Op tijd

De koffieclub was sterk uitgedund. Een lid verhuisde haar dochter, andere leden waren in Spanje, Italië, Ierland en een stel trok ergens met een camper door Australië. Ja, een bedrijvig groepje en zo bleven we deze zaterdagochtend maar met zijn drieën over. Gedrieën zochten wij in een voortreffelijk najaarszonnetje een etablissement dichterbij huis, waar de koffie ook naar behoren was en het gesprek niets te wensen over liet. Natuurlijk is op een zonnige zaterdagochtend het terras op het Koningsplein onze vaste ankerplaats maar en petit comité besloten wij het dit keer dichter bij huis te zoeken. Bovendien was ik van plan om in de namiddag de plaatselijke boekhandel voor een boekpresentatie te bezoeken. Het nieuwe boek van de schrijver Siebelink zou middels een gesprek met de schrijver Van Dierendonck de nodige aandacht krijgen. Beide schrijvers had ik ooit mogen interviewen bij de presentatie van een van hun boeken. Ik verheugde mij erop hen weer te zien. Op Internet check ik nog even het aanvangstijdstip. Tegen die tijd fiets ik rustig naar de stad. Ben mooi op tijd. In de winkel lijkt er nog niets in orde gebracht voor het komende interview en ik denk toch zeker te weten dat om 15.00 uur zou beginnen. Ik kijk nog eens op het affiche dat in de boekhandel hangt en daar staat toch duidelijk 15.00 uur als begintijd. Ik bekijk het aanplakbiljet nog eens extra goed en zie dan ook de datum. Grote overduidelijke zwarte letters: zaterdag  30 september. Ik ben een week te vroeg, dat is zo vroeg dat men niet meer over ruim op tijd spreekt. Dat heet gewoon je vergissen in de datum.
Ik troost me met een cappuccino in de koffiehoek van de boekhandel en een praatje met een van de boekverkoopsters. Dat alleen al is het tripje naar de stad waard. Weer thuis schrijf ik in mijn agenda op zaterdag 30 september 15.oo Siebelink D&V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *