Panel

Ik ben weer lid geworden van een panel. Een internetpanel. Ik had mij al ooit opgegeven voor het 1-vandaagpanel en lever zo mijn bijdrage aan de mening van de zwijgende meerderheid, maar minstens even vaak de zwijgende minderheid. Van tijd tot tijd ben ik ook commercieel bezig en geef mijn mening over de kwaliteit van van alles en nog wat. Daarvoor krijg ik dan punten en al ik genoeg punten heb kan ik daarvoor iets bij bol.com iets met korting aanschaffen. Maar sinds kort ben ik op uitnodiging ook lid geworden van het AH-panel. Je moet toch iets met je tijd en kritische zin en beide kan ik nu zo mooi kwijt. Geeft mij het overigens volstrekt onterechte idee dat ik nog iets ergens over te zeggen heb.
Ik mag nu van meneer Heijn mijn oordeel geven over wat ik van zijn winkel vind. Doorgaans ben ik zeer tevreden. In mijn winkel hangt een fotoportret van de¬†winkelmanager met daaronder de uitspraak: “Wij zijn pas tevreden als u dat bent.” Mijn Harry Piekemaat kan gerust zijn. De winkel scoort redelijk. Mijn grootste bezwaar is dat er tegenwoordig de hele dag door nieuwe voorraad wordt aangevuld, zodat het in de winkel altijd op een uitdragerij lijkt en je met jouw karretje moet slalommen langs volgepakte voorraadwagentjes, lege dozen en vakkenvullers. De prijs die je betaalt voor een winkel die zo lang open is en bezuinigt op nachtelijke vakkenvullers.
Bij de laatste vragenlijst die ik van mijnheer Heijn binnenkreeg kon ik ook aangeven of ik nog personeel in mijn winkel had dat extra waardering verdiende. Tegenwoordig scan ik mijn boodschappen veelal zelf. Hoef niet meer langs de kassi√®re. Zou kunnen betekenen dat er wat sociaal contact teloor zou gaan. Maar op woensdag en donderdag scan ik niet. Op die dagen werkt mijn favoriete kassamevrouw. Dan laat ik het scanapparaat links liggen en schuif aan in de rij voor haar kassa. Haar naam heb ik via mijn vragenlijst doorgegeven. Ik vertel haar dat ik dat gedaan heb. Zij bloost van ootmoed en vreugd. “Oh, wat leuk, een ander klant heeft dat ook al gedaan!” Ach ja, een leuke kassadame heb je nooit alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *