Parkeervergunning

Van tijd tot tijd word ik nog aangesproken als iemand van de gemeente. Mijn werkzame leven daar in de schaduw van de burgemeester ligt al weer bijna 9 jaar achter mij. Mijn huidige invloed als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is van nul en generlei waarde. Maar toch richt zich af en toe iemand tot mij als ‘van de gemeente’ en of ik niet iets kan doen aan het een of ander. Mogelijk was het 9 jaar geleden nog wel gelukt om binnen de strakke grenzen die de ambtelijke integriteit trok iets aan de orde te stellen, te bespoedigen of als positieve katalysator op te treden. Nu ben ik net als ieder ander een brave burger die geconfronteerd wordt met de strakke en soms op het oog wat onrechtvaardige gemeentelijke regelgeving. Neem nou het parkeervergunningenbeleid in mijn goede stad.
Ik woon in een straatje waar je niet mag parkeren zonder daarvoor een kaartje te kopen of een vergunning in je bezit te hebben. Een vergunning die niet jij als persoon hebt. Nee, jouw auto heeft een vergunning. Op kenteken. Aanstaande dinsdag om 11.00 uur kan ik mijn nieuwe auto ophalen. Ik moet dan ook de vergunning laten omzetten naar het nieuwe kenteken. Ik moet, zegt de gemeente, dat in persoon doen en mij laten vergezellen door een identiteitsbewijs (geldig) en het kentekenbewijs deel 1b. Dat laatste krijg ik samen met de auto. Omdat ik de auto laat op de ochtend ophaal, kan ik pas op woensdag naar de stadswinkel om een en ander te regelen. Voor dinsdagmiddag was er geen afspraaktijd meer vrij en zo maar binnenlopen op de middag kan niet. Maar ik wil wel mijn auto parkeren in de straat. Een toch niet ongebruikelijke wens. Maar ik heb dan nog geen geldige parkeervergunning. Wat ik dan moet doen is een kaartje kopen. Dat kan voor gereduceerd tarief, want ik heb ook nog een bezoekersvergunning. Maar het is toch vreemd dat ik dan even bij mijzelf op visite ben. Waarom staat de vergunning niet gewoon op naam of op adres? Niks geen sores met overschrijven. Er zal wel een filosofie achter zitten die zelfs iemand die ooit ‘van de gemeente’ was niet kan bevroeden, laat staan dat hij daar nu nog enige wijziging in zou kunnen laten aanbrengen. Ik koop voor dinsdagmiddag en woensdagochtend gewoon een bezoekerskaartje. En zucht en denk “Ach, de gemeente…”

2 reacties op Parkeervergunning

  1. Renee Schoffelen schreef:

    Ja Jan, en dan zou ik dat maar niet melden dat je zelf je bezoekersvergunning gebruikt hebt, want dat wordt als fraude beschouwd…

  2. Rein Verdijk schreef:

    Jan, je moet gade even een mailtje sturen dat je bij haar op bezoek komt om je nieuwe auto te showen.
    Dan is alles weer legitiem en ook aantoonbaar…
    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *