Penalty

Je kunt geen radio aanzetten, geen televisie zien of er wordt geneuzeld over de penalty van Arjan Robben. Er worden blikken deskundigen open getrokken, sportpsychologen gemobiliseerd en mensen voor de microfoon gehaald die een zus hebben die de melkboer van Robben kent en dus deskundig zijn , hetzij op het gebied van penalty’s, hetzij op de verhouding tussen keeper en schutter op het kortstondige moment suprême. Wat een onzin toch allemaal. Consequent wordt er gesproken over de gemiste penalty. Maar volgens mij is er helemaal geen penalty gemist. Dat was gebeurd als Robben  naast, over of tegen de paal had geschoten. Zoals Schweinsteiger dat deed. Nee, Robben miste niet. Het was gewoon de keeper van Chelsea die de bal tegenhield. Dus niks geen gemiste penalty, maar een gestopte strafschop. Een keeper die op de juiste tijd op de juiste plaats was. Een keeper die beter was dan de schutter. Overkomt iedereen wel eens, dat er iemand beter is dan je zelf bent. Wordt je groot van. Natuurlijk kun je daarvan vreselijk in de put raken. Ik heb zelf ook wel eens zo’n moment gehad en daar mogelijk zelfs hier wel eens over geschreven. Ik volgde een training en dat ging helemaal mis. Terwijl ik verwachtte de zaken perfect in de hand te hebben was de uitkomst dat ik precies het tegenovergestelde van het beoogde resultaat bereikte. Ik voelde niet alleen de mislukking, maar voelde me ook een mislukkeling. Een Vlaamse collega troostte me en zei dat het een incident was, een opzet van de training en sprak de opbeurende woorden: “Ge moet fier zijn op wet ge kunt.”
Dat geldt ook voor Robben, die heel goed doelpunten vanaf 30 meter kan maken. Misschien moet hij het penalty’s nemen gewoon even laten.
Ik heb vanochtend getankt. Voor € 2,50 of 250 airmiles kan ik een oranje motorkapleeuw kopen. Ter ondersteuning van het Nederlands elftal straks bij het Europees Kampioenschap. Ik denk niet dat ik hem pontificaal op de motorkap ga plakken. Mogelijk op het dashboard. Aan mij zal het dus niet liggen als het straks toch misgaat. Ik heb mijn bijdrage geleverd en Robben moeten ze geen penalty’s laten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *