Profielfoto

Ik gebruik Facebook dagelijks. Ik kondig er dit blog op aan en blader door de berichten die mijn 254 ‘vrienden’ er achter laten. Vanochtend is er weer aan overdaad aan sneeuwfoto’s te zien en veel geroep dat het nu toch maar eens lente moet worden.
En ook al ‘zit’ ik dagelijks op Facebook, ik ken lang niet alle kneepjes van het vak. Dat bleek gistermiddag weer eens. Om mij volstrekt onduidelijke redenen had ik besloten mijn profielfoto te wijzigen. Hij stond er inmiddels al sinds 19 augustus 2010 op, ruim twee├źnhalf jaar. Dan wordt het tijd voor een actueler plaatje. Eigenlijk was er niks mis met de huidige foto. Hij was destijds door Gade gemaakt tijdens een vakantietje aan zee en hij beviel me zeer. Je hebt een idee van hoe je er uit zou willen zien en deze foto kwam heel dicht bij dat idee. Sommige mensen noemden het ook een narcistisch plaatje en ik heb geen enkele reden dat te weerspreken. Maar goed, ik vond dat de actualiteit een recenter plaatje rechtvaardigde. Ik verwijderde dus de foto en zocht naar een nieuwe. Ik vond die in mijn fotobestand, maar wat ik ook probeerde ik kreeg mijn hoofd niet op het juiste formaat bijgesneden en het lukte mij ook niet de nieuw gewenste foto te plaatsen. Dus na enig gehannes plak ik de oude foto weer op zijn plaats. Hoe mij dat wel lukte? Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk juiste toets op het goede moment ingedrukt. En zo kwam er op mijn Facebookpagina te staan dat ik mijn profielfoto heb bijgewerkt. Maar dat was dus eigenlijk helemaal niet waar. Ik had hem verwijderd en weer teruggeplaatst, maar daar had Facebook geen standaardmededeling over.
En dan komen de reacties. Meer dan twintig ‘vrienden’ reageren, ze vinden de foto leuk of leveren een commentaartje. En dat op een foto die al zo lang mijn Facebookpagina siert! Twee en half jaar hebben zij gezwegen op de foto die al mijn berichten en berichtjes sierde. Nooit een opmerking over gehad, geen compliment, niets. Nu wel. Om waardering of opmerkingen te krijgen met je af en toe je foto verversen en vervangen door dezelfde. Geen mens heeft het in de gaten dat je niet veranderd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *