Verliefd

Ik zie ze maar weinig. Mijn stiefkleinkinderen. Of noem je dat anders, vriendelijker. Is er een beter woord voor de kinderen van de partner van je dochter. Het woord ‘stief ‘ associeer ik toch al gauw met een boze stiefmoeder die kwistig met vergiftigde appeltjes rondstrooit om zo af te komen van de zo jaloersmakende stiefdochter. En die gevoelens kloppen niet met die ik heb voor de twee koters die de vriend van mijn dochter in hun relatie inbracht. In tegendeel. Het zijn gezeglijke kinderen. Gistermiddag waren ze even op bezoek. Met hun vader en hun stiefmoeder, mijn dochter dus. Gade heeft gauw nog wat te drinken voor de kinderen ingeslagen. Onze, overigens bescheiden, drankvoorraad is niet zo op de allerkleinsten ingericht. We hebben wel de sjoelbak naar beneden gehaald, maar daar wordt nauwelijks naar omgekeken. Ze nemen liever deel aan het gesprek of proberen daar in ieder geval bij in te breken. Het was mij bijna ontgaan hoeveel aandacht kinderen naar zich toe weten te zuigen. Terloopse vragen, een opmerking en hup het gesprek centreert zich op wat zij zeggen of doen. Laat duidelijk zijn, het is een prima invulling van de zondagmiddag en ik waardeer hun opmerkingsgave en slimme opmerkingen. Zo vraagt de kleinste of we geen vijvertje meer hebben, nu de tuin een grote witte vlakte is.
Op de een of andere manier komt het gesprek op verliefd zijn. De zoon van 7 kruipt weg als het daar over gaat. Hij schrijft briefjes naar een meisje uit de klas, maar wilt daar verder niets over kwijt. Niemand mag ook maar aan zijn geheim raken. De dochter is veel openhartiger. Nee, ze is niet verliefd op haar papa en ook niet op haar stiefmoeder. Ook haar genegenheid jegens mij is, als die er al is, van een ander kaliber. Zij verklaart open en onomwonden dat ze verliefd is op haar broer. Op mijn vraag of er trouwplannen zijn wordt nog ontwijkend geantwoord.
Wat is toch heerlijk dat je en plein public mag verklaren dat je verliefd bent op je broer. Dat is een van de voorrechten als je 4 bent. En ja, ze wilt ook nog wel een beetje Fanta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *