Quiz

Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van Omroep Gelderland.Lees mee:”Aanstaande zondag vinden de opnames plaats van het tweede seizoen van de streektaalquiz ‘Alles Plat’ van Omroep Gelderland. We zoeken nog een paar spontane kandidaten uit de buurt. Vorige keer heeft u meegedaan als inspreker van woorden en gezegdes. Lijkt het u leuk het spel ook eens in de studio te komen spelen? Het gaat om zondag 27 augustus ergens tussen 13:00 en 21:00 uur in de studio van Omroep Gelderland in Arnhem. Meespelen kan tegen elkaar, bijvoorbeeld uit naam van het Nijmeegs Dictee, maar u mag ook iemand anders meebrengen. Deelname duur ongeveer 1 tot 1,5 uur. De winnaar gaat naar huis met een heerlijke streekproductenmand van De Groene Schuur.
Ik begrijp dat het wat kort dag is, maar het zou erg leuk zijn u aanstaande zondag in de studio te ontvangen.
Ik bel met de productiemedewerkster en zeg dat ik daar wel voor voel. Zij vraagt of ik nog iemand weet tegen wie ik in het strijdperk zou willen treden. Ik bel Zoonlief. Die hoeft geen moment te twijfelen.
We worden tegen 13.00 uur in de studio verwacht. Zoonlief komt me halen en we rijden naar de studio in Arnhem. We worden allervriendelijkst ontvangen en het lijkt bijna echte televisie. We gaan eerst de visagie in en krijgen een laagje poeder tegen het glanzen op. Dan het studiootje in. Handen schudden van de presentator, de opnameleider en nog een meneer die er kennelijk ook bij hoort. De stagiaire die de stand bij mag houden is nog te laag in de hiƫrarchie om ook in het handenschudritueel betrokken te worden, net als de medewerkster die in een donker hoekje op twee monitoren zit te staren.
De opnamen beginnen. De presentator laat mij twee keer in 1995 geboren worden. De derde keer heeft hij het jaartal goed. De eerste ronde, gezegden in streektaal. De tweede ronde, woorden in streektaal. Soms ben ik de geboden multiple choice mogelijkheden voor. Een heftige zes minuten durende vader en zoon-strijd volgt.
Wie er gewonnen heeft? Kijk over een tijdje maar. De inhoud van de mand voor de prijswinnaar verdelen we. Na drie kwartier staan we, gepoederd en wel, weer buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *