Redactievergadering

Afgelopen halfjaar is er elke maand een uitgaven van de  ‘BLARENBODE’ verschenen. Nu zegt u dat waarschijnlijk helemaal niets, en kent u dat periodiekje niet. Alleen als u actief bent als vrijwilliger bij de Vierdaagse krijgt u dat opgestuurd. Normaal verschijnt de BLARENBODE alleen tijdens de vierdaagse-week en is bedoeld als een informatiebulletin voor de vrijwillige medewerkers. Maar nu, omdat de Vierdaagse zijn 100ste editie beleeft, verschijnt het blad ook maandelijks. 100 jaar worden doe je niet zo maar. Sinds 2000 ben ik betrokken bij de Vierdaagse. Aanvankelijk als speaker bij de Vlaggenparade en deintocht op vrijdagmiddag. In de loop der jaren kwam daar het mee volschrijven van de Bode bij.Dat volschrijven viel nog al mee. Het periodiekje beslaat 4 tot hooguit 6  pagina’s en dat niet louter met tekst maar ook nog heel veel plaatjes. Maar zelfs die 4 tot 6 bladzijdes geven aanleiding tot een heuse redactievergadering. Vier personen buigen zich over wat er nu weer actueel en vermeldenswaard is om de wereld kond te doen. Wij zetten ons in met een ijver die grenst aan het ongelooflijke en het lijkt of de nieuwswaarde van de door ons te schrijven stukjes de Frankfurter Allgemeine on WahingtonPost doen degraderen tot advertentieblaadjes die alleen nog wat waarde hebben als oud papier. Zo gedegen gaan we om met de ons zelf gegeven en opdracht.
De hierboven geschetste situatie is omgekeerd evenredig met de werkelijkheid. Op een zonnige ochtend verzamelen we ons op het bureau van  de Vierdaagse en spreken samen af wie die 120 woorden over zal schrijven over een jubilaris en op welke wijze we aandacht zullen besteden aan de expositie  over 100 jaar Vierdaagse in Museum Het Valkhof. We wisselen nieuwtjes uit, maar ook zijn we niet vies van een klein roddeltje. Maar die blijven onder ons, die zullen de kolommen van de Blarenbode niet halen, hoezeer die de lezenswaardigheid van het blaadje ook zouden vergroten.
Er wordt veel gelachen. We drinken nog een kop koffie, maken een afspraak voor een volgende bijeenkomst en gaan naar huis. Stukjes schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *