Registreren

Ik heb waarschijnlijk iets doms gedaan. Of het onherstelbaar is? Geen flauw idee. Het is ook niet wereldschokkend, hooguit een beetje lastig. Ik ben namelijk niet meer bereikbaar op mijn vaste telefoon. Mijn vaste telefoon heeft drie losse telefoons. Handig, altijd een toestel in de buurt, ook al kwam het regelmatig voor dat ze alle drie in een kamer lagen. Daarmee ging het gemak van drie toestellen weer volledig teloor.
Gisteren gaf een van de drie toestellen een grijs scherm. Er stond geen mededeling meer op en toen ik het apparaatje op de lader zette gebeurde er helemaal niets. Niet eens een piepje dat mij vertelde dat er weer opgeladen werd. Ik begon, en dat had ik nooit moeten doen, op een aantal knopjes te drukken. Het resultaat was dat ik ook met de andere toestellen geen bereik meer had. Op het moederstation drukte ik op knopje en toen verscheen er op alle drie de toestellen de mededeling ‘registratie’. Maar daar kon ik verder niets mee.Tot mijn eigen verrassing vond ik ook nog in een vergeten hoekje op mijn bureau de gebruiksaanwijzing. Maar dat hielp mij niet veel verder. De instructies die daarop staan, staan bol van de onderlinge verwijzingen. En steeds weer kom ik op het schermpje ‘registratie’ uit. Ook als ik terug wil naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen mis ik een afslag of begrijp niet welk knopje mij daar naar toe zou kunnen leiden.
Straks zal ik de handleiding nog eens rustig bestuderen, misschien zelfs de batterijen er uit halen en helemaal van voor af aan beginnen. Ik heb er weinig vertrouwen in. Misschien bel ik de helpdesk wel, al weet ik niet eens zeker of de fabrikant die service wel heeft.
Ik ben niet helemaal onbereikbaar. Ik heb mijn mobieltje nog. Als ik daarmee mijn vast nummer bel, krijg ik mijn voicemail aan de lijn. Ik spreek niets in, want ik weet dat ik het toch niet af kan luisteren en wat ik mijzelf te zeggen heb kan ook zonder telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *