Saint-Hippolyte-du-Fort-3

Als iets buiten de tijd valt hebben we daar een mooi woord voor. Een polshorloge in een middeleeuwse kostuumfilm, een mobieltje als communicatietoestel in een tv-serie die zegt in de roaring twenties te spelen, dat soort miskleunen noemen we een anachronisme. Soms werkt dat lachwekkend, soms is het goed voor een milde glimlach en weer een andere keer ontgaat het mij volkomen omdat ik slecht of zelfs helemaal niet oplet.
Vanochtend was in het dorp markt. Dat zou ik nu niet direct willen betitelen als een anachronisme, want markten horen wat mij betreft bij Frankrijk zoals  de Eiffeltoren bij Parijs (bijna had ik gezegd de Notre Dame, dat was nu wel een heel manke vergelijking geweest) maar het leek wel of de tijd even had stil gestaan. Het was dat er in euro’s betaald werd, maar het deed me toch sterk denken aan de markten die ik twintig, dertig jaar geleden in Frankrijk bezocht. Die mengeling van groenten en fruit, gebruiksgoederen als zakmessen en wetsteentjes en kleding in allerlei soorten en maten. En soms zelf ook matrassen en meubilair Maar wat de markt van vanochtend vooral authentiek maakte was het gebrek aan toeristen. Gade en ik waren zo te horen de enige buitenlanders, buitenlanders op familiebezoek.
Vanmiddag hebben Gade en ik ons toch als toeristen gedragen.We waren toch in het land dus waarom ook niet wat van de  bezienswaardigheden bekeken. et bleef tegen de verwachting in droog. Verwachtingen overigens die uitgaan van een weekend vol regen en regen dan met hoofdletters. Op een luttel aantal kilometers van hier ligt een onverwacht (het lijkt het weer wel) mooi bamboepark.Tientallen jaren geleden gesticht door een puissant rijke liefhebber die op de kale rotsgrond van de Cevennen ongekend veel soorten bamboe tot wasdom bracht. Een park van ongekende allure dat door inrichting en uitstraling doet vergeten dat een bamboepark in de Cevennen eigenlijk niet thuis hoort, misplaatst is. Maar misplaatst klinkt ook weer zo hart. Misschien moeten we het maar een anathesisme noemen, niet op die plaats passend.

3 reacties op Saint-Hippolyte-du-Fort-3

 1. D. & E schreef:

  Vandaag (19 oktober ) is Gade 65 geworden !!!!!
  Hiep hiep hoera ,
  Van de bos nymphen van Connie Palmen.
  Uit het lievelingsbos

 2. Rein Verdijk schreef:

  Gefeliciteerd met de verjaardag van gade Connie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *