Scannen

Mijn Albert Heijn is weer open. Na een fikse verbouwing. En daardoor is het helemaal mijn Albert Heijn niet meer. De Albert Heijn waar ik blindelings de weg kende. Waar ik precies wist waar de blauwe bessen stonden, het knäckebröd te vinden was en waar de kaasafdeling was en de diverse pakjes om een smakelijke maaltijd te bereiden zich bevonden. Ik kende de weg er bijna beter dan in de chaos op mijn eigen bureau. Maar van die AH is niets meer over dan de ingang, die nu zelfs geen uitgang meer is. De verandering begint al buiten. Het voorplein is volgestampt met tientallen hekjes waar je je fiets tegen kunt stallen. De fietsen staan zo dicht op elkaar dat er geen doorkomen aan is. En ook de winkelwagentjes hebben een metamorfose ondergaan. Op het handvat zit een holster voor je scanpistool. Ik laat mij uitleggen hoe dat werkt. Van nu af aan kan ik mijn eigen boodschappen scannen. Ik dwaal door de winkel die in niets meer lijkt op de mijn zo vertrouwde grootgrutter. Twee woonhuizen zijn er aan toegevoegd en in het centrum staat een sushibar! Ik kan niets vinden. Verdwaal in de nieuwe opstelling. Ik ben samen met A. Zij wordt met de minuut ongelukkiger.Vindt het maar niks. Ik doe mijn boodschappen. Zij heeft een pizza nodig. Scant die met haar eigen apparaat. We gaan afrekenen op het scanplein! We krijgen op onze kop van een strenge mevrouw. Of we nooit meer samen boodschappen willen laden in één karretje. Ook al hebben we allebei een scanapparaat en rekenen we apart af. Maar op deze manier kan meneer Heijn de boel steekproefsgewijs niet meer controleren. Dat begrijpen we toch wel. We begrijpen er geen snars van. We scannen weer onze bonuskaart en gaan naar de betaalzuil. We krijgen een afrekenbon. Die moeten we weer scannen anders kunnen we het scanplein niet af en de winkel niet uit.
Omdat het openingsdag is krijg ik omdat ik voor meer den € 15,- gekocht hebben een taartje.  A krijgt geen taartje. Zij vindt het een winkel van niks.
Later in de middag doe ik nog wat vergeten boodschappen. En krijg, ook al is het lang geen € 15,- wat ik gekocht heb, toch weer een taartje. Die gaat in de vriezer. Misschien A maar eens gauw weer op de koffie met taart vragen.

1 reacties op Scannen

  1. Gerard Tonen schreef:

    En wat is er met die leuke caissière gebeurd waar jij zo’n leuke band mee had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *