Schapen

Ik weet niet of ooit de vraag exact beantwoord is hoeveel makke schapen er in een hok gaan. We weten dat het veel is, maar een precies aantal is niet gegeven. Hangt natuurlijk ook af van de maten van het hok. Gisteren heb ik wel ervaren hoeveel verjaardagsgasten er in een huiskamer van een kleine 30 m² passen. Dat zijn er iets meer dan 40, de paar gasten die op het telmoment net in de keuken zaten, meegeteld. Het is goed dat je voor een feestje thuis geen vergunning van de brandweer hoeft te hebben. Ware dat wel zo geweest dan is de veronderstelling gerechtvaardigd dat die vergunning niet afgekomen was en het hele feest niet was doorgegaan. En een feest was het. Iedereen was er, nou ja bijna iedereen. Er zijn altijd wat mensen die op het laatste moment verstek moeten laten gaan.  In de loop van avond valt je dan op dat die er niet zijn, maar maakt het partijtje er maar een weinig minder om.
Ik word overladen met geschenken. Veel boeken, een aantal zelfs dubbel. Zo lijkt mijn verjaardag ook een populariteitspoll te worden voor boeken. De Libelleman van Snijder en de Ochtendgave van van der Heijden scoren hoog. En verder zijn er de altijd welkome bonnen en een heel bizondere verjaardagskalender, waar de gulle gever de foto’s van een fiks aantal vrouwen in mijn leven al ingeprogrammeerd heeft.
Een verjaardag bij mij verloopt volgens een vast patroon. Vanaf een uur of vijf een drankje en zo tegen zevenen voedsel. Vaak door Gade bereid, maar nu gezien de drukte laten cateren. Voortreffelijke maaltijd, maar veel te veel. Er bleef genoeg over voor een heel weeshuis, waarvan het aantal bewoners net zo onzeker is als die makke schapen in dat niet nader gedefinieerde hok.
Deze ochtend bewegen wij ons tussen de resten van een feest. De afwasmachine heeft al vier keer gedraaid en nog zijn alle borden en glazen niet schoon. En we moeten de klusjesman bellen om de kapstok steviger op te hangen. Die heeft de last aan jassen niet kunnen dragen. Er gaan geen 40 jassen op een kapstok. Blijft alleen nog de vraag van hoeveel makke schapen in dat hok passen.

3 reacties op Schapen

  1. Ben Snoeks schreef:

    Hoeveel makke schapen gaan er in een hok van 10×10 ???

  2. Ben Snoeks schreef:

    Buurtschap in Drente met 24 letters

  3. Ben Snoeks schreef:

    Welk dier is verantwoordelijk voor een aantal autobranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *