Schrijfplezier

Vandaag, 21 augustus 2018, is mijn blog jarig! Vergeleken met mijn eigen leeftijd nog een leeftijd van niks. Ik ben 9 keer ouder dan mijn blog dat nu acht jaar geleden voor het eerst verscheen. Vanaf die gedenkwaardige zaterdag zo goed als dagelijks. 21-08-2010 is 2923 dagen geleden en ik publiceerde 2850 stukjes. Drieënzeventig dagen geen stukje omdat ik op weg was of ergens verkeerde waar ik niet de beschikking had over Internet.
Voor de geschiedenis hoe het allemaal zo gekomen is:
Het was in die tijd dat mijn zoon, in mijn blogs meestal figurerend als Zoonlief, bij een IT-bedrijf werkte en de extensie .eu op de markt kwam. Van zijn werkgever kreeg hij toen als cadeautje de domeinnaam www.roelofs.eu. Hij gaf het geschenk aan mij door onder de voorwaarde dat ik elke dag een blog zou schrijven. Een voorwaarde die mij wel leek en zo schreef ik nu acht jaar geleden de eerste zinnen: “Vandaag, zaterdag 21 augustus verklaar ik deze site voor geopend. Het is een cadeautje van mijn zoon in de voor mij schier ijdele hoop dat ik door zal gaan hebben hoe een en ander werkt. Of het een echt blog gaat worden ligt nog in de toekomst besloten.
Wie dat eerste blog nog eens na wenst te lezen kan terecht in het archief waarin alle 2850 stukjes terug te vinden zijn.  Ik herinner mij nog goed dat ik iemand vertelde dat ik begonnen was met een blog, elke dag! Zijn reactie was niet erg stimulerend: “Ik spreek je over drie maanden nog wel eens.” Ik meen zijn scepsis gelogenstraft te hebben. Zonder moeite overigens. Er gebeuren genoeg kleine dingen om aandacht aan te besteden en vaak heb ik aan een woord genoeg om er iets meer dan 300 andere woorden aan te besteden. Na 300 woorden mag ik naar een afronding toe. Het moeten niemendalletjes blijven. Ik heb geen enkel behoefte om een selectie er uit te bundelen, zoals mij geregeld gesuggereerd wordt. Voor mij blijven het eendagsvliegen en ik moet er niet aan denken om de meer dan 2800 stukjes te lezen en daaruit een keuze te moeten maken. Bovendien is mijn complete oeuvre 🙂 beschikbaar voor iedereen die zijn eigen bloemlezing wil maken.
Nee, een stukje per dag schrijven, daar beleef ik plezier aan, heel veel plezier. Voor mij mag er nog zeker weer 8 jaar bij.

4 reacties op Schrijfplezier

 1. Rein Verdijk schreef:

  👍

 2. Maria schreef:

  Gefeliciteer met deze verjaardag

 3. ellen van eldik schreef:

  Nog meer dan 8 jaar erbij : ik kan niet meer zonder.
  Zonder heb ik geen dag !

 4. de neerkant schreef:

  heerlijk, elke dag zo’n berichtje! gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *