Sluikreclame

Lees ik in mijn ochtendkrant dat de zo geroemde columnist Bril er via zijn schrijfsels  een lucratieve sluikhandel op na hield. Tegen betaling, veelal in natura, was hij niet te beroerd om op niet al te opvallende, maar daardoor des te indringende wijze, producten en etablissementen aan te bevelen. Nu wil ik mij op geen enkele manier vergelijken met Bril. De ene stukjes schrijver is de andere niet. En ook is zijn bereik vele malen groter dan de paar honderd lezers die ik wekelijks tot de mijne mag rekenen, maar toch zet het mij aan het denken.
Ik anonimiseer veel. Zo heb ik het in de aanhef van dit stukje over ‘mijn ochtendkrant’ en noem ik geen naam. Waarom zou ik. Of zou het de moeite waard zijn die krant eens te bellen en hen te vragen wat zij er voor over hebben als ik eens in de week die naam terloops laat vallen.Wie weet krijg ik korting of zelfs een gratis bezorging. Misschien moet ik nog brutaler zijn. De naam in een paar stukjes noemen en die aan hen opsturen vergezeld met een rekening voor het noemen van de naam. De zaak niet overdrijven. Een bedrag van € 5,- per vermelding lijkt mij een aardig begin. Oplichting? Ik lever toch een prestatie door het noemen van die naam. Ben ook niet voor niets mijn halve leven broodschrijver geweest.
Het gebeurt ook wel eens een enkele keer dat ik bij mensen te gast ben of zij bij mij en mij dan gevraagd wordt of zij  de volgende dag in mijn column terecht komen. Ja, er zijn mensen die nog ijdeler zijn dan ik ben. Tot nu toe deed ik geen enkele toezegging. En schreef ik wel over iemand dan zonder naam of toenaam. Met uitzondering van een klein aantal initimi die onder schuilnaam geregeld figureren. Maar Bril indachtig wil ik nu de mogelijkheid bieden met naam en toenaam in een blog van mij genoemd te worden. Maar alles heeft zijn prijs. Voor een tientje (€ 10,-) kunt u in mijn blog komen, met uw naam en mogelijk zelfs met door u zelf te benoemen hoedanigheden en kwaliteiten. Reacties via de reageerknop of via mijn mail . Ik hoor graag van u. Ik garandeer u minstens 200 lezers (gecontroleerde oplage) en snel vergane glorie.

4 reacties op Sluikreclame

 1. Rein Verdijk schreef:

  Jan, ik zal maar geen tientje aan je overmaken, want geld verdamt tegenwoordig sneller dan vergane glorie… (en met deze reactie wordt ik gratis aan je blog toegevoegd….. 😉 )

 2. Maerten Verstegen schreef:

  Beste Jan.
  Buitengewoon interessante aanbieding. Overweeg daar gebruik van te maken, maar dan niet eenmalig maar meerdere keren per maand (bij voorkeur ook in de weekendblog). Verwacht dan wel kwantumkorting te krijgen. Zou graag een offerte ontvangen. Kan dat ?
  Groet
  Maerten

 3. Bert schreef:

  Ik lees dit fantastische aanbod nu pas.
  Graag een stukje over je stagiaire die op 17mei een feestelijke open dag geeft tgv het 30jarig bestaan van Meubelmaker Kopshout

  Waar kan ik het geld naar overmaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *