Snoertjes

De afspraak was dat hij na 12.00 uur zou komen. En 16.00 uur is inderdaad na 12.00 uur. Hij begroet mij met een fors Duits accent, de meneer van mijn nieuwe provider. Hij zal een en ander installeren en mijn hoop bevestigen dat na zijn vertrek mijn tv, internet en telefoon het doen. Wat heet, veel beter doen dan dat ik gewend was. Hij maakt me al gauw duidelijk dat hij alleen de basisinstallatie doet. Er zijn naar zijn zeggen mensen die verwachten dat hij drie televisies aansluit en dan ook nog de programma’s instel. “En drie televisies, mijnheer, dat is toch geen basis.” Ik zal hem niet tegen spreken.  Hij gaat aan de slag. Van tijd tot tijd in zich zelf mompelend sluit hij kabeltjes aan, haalt snoertjes weg. Als de tv beeld geeft, drukt hij mij beslist doch vriendelijk de afstandsbediening in de hand en gaat aan het uitleggen. “U bent er best wel een beetje handig in!” Ja, ja denk ik, maar de voorvorige instructie ben ik al weer vergeten en van de vorige herinner ik mij nog de helft. Ik zeg tegen hem dat we ook in het Duits kunnen converseren, maar dat toch maar liever niet. Hij heeft deze toelichting in het Nederlands geleerd en het zoeken naar de Duitse woorden zou mogelijk tot fouten of misverstanden kunnen leiden.
Als alles geïnstalleerd is, de telefoon het, zij het tijdelijk met een ander nummer, doet en Internet naar behoren functioneert, informeert hij mij naar wat ik voor werk doe. Ik vertel hem dat ik  bij de gemeente heb gewerkt. Ik krijg direct vragen over of er een bouwvergunning nodig is voor een garage die hij bij zijn huis iets wil uitbreiden en wat ik vind van zijn plannen voor het stichten van een bejaardenhuis in Nijmegen voor Turkse mensen. Hij heeft een Turks-Duitse achtergrond, vandaar. Ik verwijs hem naar de website van de gemeente. Hij werkt tenslotte voor een provider. Maar ondanks het poloshirt dat hij aan heeft is hij niet van de provider. Hij is een zzp’er en zo’n shirt met bedrijfslogo heeft hij moeten kopen!
Als hij weg gaat blijven er heel wat ongebruikte snoertjes achter. “Goed bewaren”, is zijn welgemeend advies, “kunnen altijd nog eens van pas komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *