Te koop

Ik weet niet hoe vaak ik al op deze plaats de loftrompet heb gestoken over het straatje waar ik woon. Het is een klein straatje midden in Nijmegen Oost. Zo klein dat iedereen bijna buren is. Het is een rustig straat om dat er maar van een kant auto’s in mogen. De enige onrust is dat het straatje de neiging heeft steeds meer een studentenstraatje te worden. Dat ligt vooral aan een meneer die zo gauw hij maar ruikt of vermoedt dat er een huis in ons straatje vrijkomt, toeslaat, het pand koopt en aan het vertimmeren gaat en er dan vervolgens een stel studenten in stopt. Aan onderhoud lijkt hij zich niet veel gelegen te laten liggen. Zijn enige hobby, verzekerde hij mij ooit, is geld te willen verdienen, veel geld. Geregeld heeft hij mij al aangeschoten met de vraag of ik ons huis niet wilde verkopen. Zonder al te veel moeite zou hij daar een stuk of acht studenten in kunnen zetten die waarschijnlijk meer zullen moeten betalen dan officieel is toegestaan. Ik heb zijn verzoek niet eens overwogen.
In ons gezellige straatje, nog steeds een toonbeeld van leefbaarheid, komt een bovenhuis te koop. Het is een uitgelezen gelegenheid, wil je in een van de leukste straatjes van Nijmegen komen te wonen, om nu toe te slaan. Het pand komt binnenkort op Funda, de makelaar is Kolmeijer. Het is een ruim bovenhuis, drie slaapkamers, dicht bij de winkels en de stad en de Ooijpolder. Maar bovendien krijg je als je er komt wonen de leukste buren die je je maar kunt voorstellen. Je komt schuin tegenover Gade en mij te wonen, dat maakt de prijs al meer dan waard.
En nu wordt het afwachten wie er straks komen wonen. Starters? Een jong gezin? Of wordt het een studentenhuis met te weinig plaats voor hun fietsen in het minuscule voortuintje.

2 reacties op Te koop

  1. Marianne Wijers van Loosbroek ben inmiddels een trouwe lezer geworde schreef:

    Jammer dat ik al in breda woon jan! Maar Trappenlopen is ook niet meer mijn ding!

  2. Giselle schreef:

    Niks leukers dan tegenover jou wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *