Telefoon

Hedenochtend vertoonde mijn telefoon kuren. En dat hoort hij niet te doen. Bellen, toch een kerntaak van een telefoon, deed hij nog uitstekend, maar andere handige toepassingen weigerden dienst. Er verscheen dan een mededeling dat googleplays was gestopt. Of dat bankieren was gestopt of de buienradar geen dienst meer deed. Het was duidelijk dat een aantal functies er de brui aan leken te geven. In dit soort gevallen bel ik altijd met Zoonlief om raad. Maar hij moest dit keer verstek laten gaan. Hier kon hij, en zeker op afstand, niets aan doen.
Gade had kort geleden haar telefoonzaken geregeld bij de Vodafonewinkel in de stad. Haar van bedrijfswege verstrekte telefoonabonnement liep af nu zij niet meer werkzaam was. Zij koos voor Vodafone omdat dat nauw verbonden was met Ziggo, onze beeld-en geluidleverancier en extra kortingen en andere voordelen opleverden. Mijn haperende telefoon leek haar een uitstekende gelegenheid om eens bij dat winkeltje langs te gaan. We waren toch al vroeg op pad, omdat ik eerste naar het ziekenhuis was geweest voor de tweejaarlijkse oogcontrole. Mijn ogen bleken in veel beter conditie dan mijn telefoon, terwijl ze toch al beduidend langer meegaan dan mijn mobieltje.
De verkoper in de telefoonwinkel beantwoordde precies aan het beeld dat ik van een verkoper in een telefoonwinkel had. Het is toch prettig met dat soort zekerheden in deze wankele wereld geconfronteerd te worden, dat er nog zaken zijn zijn die lijken op wat ze zijn.
De verkoper verklaart mijn toestel voor overleden. Hij kan het mogelijk wel resetten maar heeft geen idee hoe lang het dan goed zal gaan. Hij legt mij de voordelen van een nieuw apparaat uit. Ik vind alles goed, zeker als hij mij de verzekering geeft dat een groot aantal zaken van het ene naar het andere toestel kunnen worden overgezet en mijn maandelijkse bijdrage fors minder wordt.
Ik verlaat de winkel met mijn nieuwe toestel. Helaas is bij het overzetten de ringtone net meegegaan, maar Zoonlief verzekert mij als ik hem met mijn nieuwe aankoop bel dat hij binnenkort het Russische volkslied weer daartoe op mijn toestel zal installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *