Thuis

De fietsen zijn van de fietsendrager gehaald, het koffertje met kleding binnen gedragen, de post doorgekeken. We zijn weer thuis. Is vijf dagen weg een vakantie? Of is het gewoon er even tussen uit. Het zat er zo tussen in. De Belgische Westhoek is net ver weg genoeg voor een echt buitenlandgevoel en de gastenkamer van Hotel Recour in Poperinge versterkte het vakantiegevoel. Nog nooit zo’n lekker douche meegemaakt, grote tv, mooi meegenomen met de olympische spelen, en een kingsize bed dat noodde tot meer dan slapen alleen. En dan heb ik het nog niet gehad over de voortreffelijke keuken. Mijn god, ja je gaat er weer bijna inĀ  geloven, wat hebben Gade en ik daar lekker gegeten. In een sterrenambiance een sterrenmaaltijd.
En nu zijn we weer thuis. We bellen de overbuurvrouwen. Die hebben op onze Thomas gepast en we hebben een klein huldeblijk als onze dank daarvoor meegebracht van de Poperingse markt. Lokale kaas. Ja, ze komen graag dadelijk even op de koffie.
Het wordt een mooie zomeravond. Ik hou van deze milde avonden. Mild in allerlei opzicht. De temperatuur, de vrijblijvende kout. Onze nieuwe buurman schuift aan. Hij komt ons waarschuwen voor de herrie die wij binnenkort van hem zullen ondervinden. Er moeten leidingen in de muur gefreesd worden. En nog meer breekwerk. Hij verontschuldigt zich op voorhand voor de overlast.
Ik verkeer in de vaste veronderstelling dat om 10 over half 10 twee NederlandseĀ  zwemsters een halve finale moeten zwemmen. We verhuizen naar binnen. Er wordt een tribune voor vijf gebouwd en het gezelschap installeert zich om weer een triomf mee te maken. In winst delen wij graag mee. We trekken nog net geen oranje T-shirt aan. De TV gaat aan. We praten zoveel dat we het TV-geluid niet horen. Na een kwartier is er nog geen beeld uit Olympische zwemstadion te zien geweest. Ik kijk even op teletekst en lees de mededelingen dat beide zwemsters hun halve finale hebben gewonnen. We zijn te laat of hebben de twee zo snel gezwommen dat ze de tijd hebben ingehaald?
De TV gaat uit, het gebabbel verder. We zijn weer thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *