Toekomst

Dit kon wel eens mijn laatste blog zijn. Tenminste als de Maya-adepten gelijk krijgen. Dan vergaat morgen  de wereld. Althans dan loopt een kalender af en volgens zeggen van sommigen is het dan meteen ook helemaal af en uit, voorbij. Kalender op, wereld op.
Mocht dat zo zijn dan bedank ik u allen hartelijk voor de getoonde belangstelling. Ik vond het immer een plezier elke dag met een klein stukje te beginnen en zag tot mijn blijdschap dat ruim 150 mensen het nog lazen ook.
Als niet die Maya-kalender het einde der tijden aankondigt, dan is er nog een tweede kans. Namelijk 31 december 2012. Dat geeft nog ruim een week respijt. Dan namelijk is mijn datumstempeltje op. Een Trodat® printy dater 4810. Dat gaat maar tot 31 dec. 2012. Ik kreeg het jaren geleden voor mijn verjaardag en gebruik het om sommige ontvangen post van een datum te voorzien. Stelt niets voor, maar staat geweldig professioneel. Het stempeltje heeft mij gediend vanaf 1 jan. 2001. Maar over een dag of wat is het nutteloos. Hoogstens kan het nog dienst doen om wat stukken te antedateren, maar ik ben geen staatssecretaris, dus dat heeft geen enkel nut.
Mijn datumstempeltje is nog door geen enkele sekte ontdekt, maar wie weet komt het nu in de belangstelling en zijn er mensen die er het einde der tijden aan willen verbinden. Maar ik moet hen teleurstellen. Ik heb al weer een nieuw stempeltje gekocht. Weer een Trodat® printy dater 4810. Inclusief verzendkosten betaalde ik er € 5,80 voor. Het stempeltje gaat door tot 31 dec. 2023. Dat zijn nog ruim 4.000 dagen te gaan. Voor minder dan € 0,002 per dag heb ik mijn toekomst van een datum voorzien. Mocht ik mijn bestaan aan dat stempeltje verbinden dan zal ik  78 jaar worden. Dat lijkt me een mooi vooruitzicht en dat voor minder dan 6 eurocent per week.
Maar ik weet dat het onzin is het bestaan aan een kalender te verbinden. Waarschijnlijk ligt er ergens in de jungle  overwoekerd en wel een niet gevonden Maya-kalenderblaadje dat afloopt in 2000 en ik weet niet hoeveel. En wordt het overmorgen gewoon 22 december. Mooie datum, heel mooie datum, een feestelijke datum.

1 reacties op Toekomst

 1. Maija schreef:

  Ondanks mijn naam kan ik je toch geen voorspelling geven van wat er morgen te gebeuren staat.
  Maar mocht het mis gaan, dan wil ik je erg bedanken voor alle stukjes die je geschreven hebt.
  Ik heb ze met veel plezier gelezen.

  Groet,
  Maija

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *