Trui

Als ik achter mijn computer zit, en dat is toch met enige regelmaat, heb ik vaak alleen mijn rechterhand nodig om de muis te bedienen. Mijn linkerarm steun op mijn bureau en in de palm van mijn linkerhand rust mijn hoofd. Een favoriete houding en zo scroll ik door mijn mail, bekijk facebook en bekijk ik filmpjes op You Tube. Deze houding heeft wel tot gevolg dat er zich een slijtplek ter hoogte van de linker elleboog vormt. Daar wordt de kleding allengs dunner en dunner. Vooral bij een trui kan dat funest zijn. Het was dan ook zo dat van de week een voorkeurstrui het daar begaf. Geen dunne plek meer, geen gaatje, maar een heus gat. Mijn lang overleden broer omschreef een gat eens als niets met een randje. Het niets had in dit geval zo’n omvang aangenomen dat het tijd werd voor een nieuwe trui. Deze met dat geweldige gat was zelfs zonder goed fatsoen niet meer te dragen.
Zaterdag op weg op de fiets naar de stad kondigde ik bij Gade aan naar een nieuwe trui te willen kijken. Een wollen trui. Ik werd bijna van mijn fiets afgehoond. Hoe dacht ik in dit seizoen, aan het begin van de zomer bijna, ergens een wollen trui te kunnen scoren. Ja, een katoenen trui, die zouden er in overvloed zijn. Een wollen trui, de gedachte alleen al, dat kon ik wel uit mijn hoofd zetten.
In de winkel blijkt er een overvloed aam bloezen en truien. En ja, er zijn ook wollen truien. Hele dunne, merinowol.  Zelfs in mijn maat. Ik pas een fel blauwe. Maar die wordt ontsierd door een felrood merkje met de producent van de truien in witte letters er op. Niet mijn eerste keus. Maar er is ook een grijs-zwarte. De merknaam is een forse witte letters erop geborduurd. De verkoper legt mij uit dat dat helemaal in is, trendy en bijdetijds. Ik wil wel in zijn, maar hoef niet perse trendy en bijdetijds zijn. Als extra heeft de trui op beide ellebogen een dun lapje leer laten naaien. Precies  ter hoogte van mijn gebogen elleboog als ik in mijn geliefde houding voor het beeldscherm zit. Dat geeft de doorslag. En die letters op mijn linkerborst? Als ik de trui aan heb zie ik ze nauwelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *