Uitgegeven

Mijn uitgever is uitgegeven.
Ik heb een bescheiden aantal publicaties op mijn naam staan. En dan bedoel ik publicaties die in druk verschenen zijn. Voor dit blog schreef ik meer dan 1.200 stukjes. Ooit werkte ik een paar jaar mee aan de ‘Nijmegen-kalender’. Een dagkalender met wetenswaardigheden over mijn goede stad. Het was een project van de toen nog gerenommeerde boekhandel Dekker v.d. Vegt. Door de omstandigheden gedwongen ging daar een andere wind waaien. Werd er puur commercieel gedacht en was er geen plaats meer voor lokale initiatieven. Dekker was Selexyz geworden en daar paste geen Nijmeegse dagkalender meer bij. Het was ook in die tijd dat het toch aardige  Nimweegse woordenboek dat ik samen met twee anderen schreef,  door de bedrijfsleidster van toen in een keer verramsjd werd. Een boekje dat nog jaren mee had kunnen gaan en dan zijn geld wel degelijk zou hebben opgebracht.
Dat de dagkalenders niet meer te krijgen zijn, soit. Die gaan een jaar mee en dan is het op, uit en over. Het woordenboekje had meer verdiend. Van tijd tot tijd wordt mij gevraagd of het nog ergens te koop is. Nee dus. De paar exemplaren die ik nog heb, daar ben ik zuinig op.
Vandaag maakt mijn bloggende neef bekend dat hij met zijn uitgeverijtje ophoudt. Lees daarvoor zijn blog. Een paar jaar geleden gaf hij mijn poëziebundeltje ‘De Dood en de Dingen’ uit. Een familieonderneming. Ik schreef de versjes, mijn Franse nicht ontwierp de uitgave en mijn bloggende neef gaf het dus uit. Ik was onderdeel van een bescheiden fonds. Ooit kwamen wij gedrieën een lang weekend bij elkaar. In Frankrijk. Een bedrijfsuitje van uitgeverij Prinsen. Volgens mij het hoogtepunt uit het bestaan van de uitgeverij.
De verkoop van mijn bundeltje had ik in eigen hand. De uitgeverij heeft het niet meer op voorraad.Nu resten er nog iets meer dan tien exemplaren in een kartonnen doos onder mijn bureau. Mijn aandeel in de boedel van uitgeverij Prinsen in liquidatie. Het is maar goed dat ik geen tweede bundel overweeg. Waar vind je een uitgever die zich aan zo’n avontuurtje wil wagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *