Uitstapje

Ik realiseer mij dat ik het gevaar loop een huismus te worden. Ik voel me zeer senang in mijn eigen omgeving. Zal wel iets met de leeftijd te maken hebben en een echte reiziger ben ik nooit geweest. Avontuurlijke vakanties zijn niet aan mijn besteed en in de verre landen die ik bezocht kwam ik omdat dienstreizen mij daar brachten. Niet onplezierig, maar uit mijzelf was ik waarschijnlijk nooit in Japan, Nicaragua of Rusland geweest. Mijn vakanties beperken zich tot de gebruikelijke vakantielanden. Frankrijk, Italië, Engeland, Wales en Duitsland. En heel lang geleden ook nog eens  Denemarken. Maar uit mij zelf naar Nepal of  Thailand, dank u wel.
Voor deze zomer staat Frankrijk weer op het programma.Twee weken een huisje in de Dordogne, misschien nog even bij de nichten langs. Maar vakanties trekken mij niet meer zo. De wat geringere mobiliteit is daar debet aan. Wandelen is er niet meer bij. Het lijf te stram, het lopen gaat moeizaam. Ik klaag daar niet over. Dat heet ouder worden.Bij de een gaat dat zus, bij de ander zo. Bij mij gaat dat zo-zo. Het zij zo.
Dat alles tempert Gade niet om mij te verleiden toch wat uitstapjes te maken. En dan ben ik toch weer met een natte vinger te lijmen.En zo komt het dat gisteren Gade vlijtig achter haar tablet heeft gezeten en met mijn volledige instemming het een en ander geboekt heeft. In het najaar zijn we een heel lang weekend op Terschelling te vinden. We zullen daar deelnemen aan een vertelweekend. Onlangs volgde Gade weer een vertelcursus, iets wat wij toen we elkaar nog niet zo lang  kenden ook ooit samen hadden gedaan. Goede herinnering die we nu weer gaan oppoetsen. Elkaar verhalen vertellen met voor mij als motto de uitspraak van Jan Brokken: “De waarheid is nog een verhaal.”
Maar het bleef niet bij Terschelling.Bloggende neef heeft iets te maken gehad met de start van de productie van “Het Pauperparadijs” een theatrale bewerking van het boek van Suzanna Jansen over de opvoedingskolonie in Drenthe. Hij zag de try-out en was enthousiast. We hebben kaartjes geboekt en gaan binnenkort een weekend naar het noorden, naar de voorstelling en naar neef.
En vanavond naar de house warming van dochterlief. Hoezo huismus.

1 reacties op Uitstapje

  1. The only reason I don’t subscribe to the all the states are being blackmalied notion (that used to be SUCH a useful word) is there has to be at least one brave man or woman willing to stand up and do the right thing, regardless of the consequence, in sacrifice of this great nation. After all, our military personnel put their lives on the line on a daily basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *