Vals

Mijn nicht uit Frankrijk is een paar dagen in Nederland. Sinds een fiks aantal jaren woont zij met haar vrouw op een van de mooiste plekjes die ik ken. Een comfortabele bungalow op de top van een heuvel met 360º uitzicht op 2 hectare grond. Met zwembad en jacuzzi. Godinnen in Frankrijk., in de Dordogne.  Af en toe komt zij voor haar werk naar Nederland, contact met haar opdrachtgevers. Mijn nicht is grafisch vormgeefster die bij haar verhuizing destijds haar Nederlandse contacten kon aanhouden. Lang leve de virtuele wereld.
Nichtlief logeert nu twee nachtjes bij ons. Is nog nooit eerder gebeurd dat zij zolang bij haar oom op bezoek was en we elkaar kunnen spreken. Nu heb ik toch al wel vrijwel dagelijks contact met haar. We zijn allebei fanatieke wordfeudspelers, maar ja dan blijft het toch beperkt tot een enkele opmerking via de wordfeudchat. Soms skypen we met elkaar, maar dat is als er iets te vieren valt.
Nee wordfeud is onze vaste bijna dagelijkse verbinding.  Maar aan dat contact kleeft mijnerzijds enig wantrouwen. Ik heb zelden of nooit een potje van haar gewonnen. Mijn nicht verslaat mij meestal met grote cijfers in dit elektronische internetscrabble. Zij slaat mij om de oren met zevenletterwoorden, goed voor 40 bonuspunten, die zij dan meestal ook nog kwijt kan op plaatsen waar je drie keer de woordwaarde krijgt uitbetaalt. Het is vechten tegen de bierkaai en om moedeloos van te worden. Het is zelfs zo dat ik haar verdenk van het gebruiken van een appje dat de beste mogelijkheden voor haar uitzoekt om zo haar sneue oude oom alle hoeken van het wordfeudbord te laten zien. Zij ontkent dat in hoge mate en zij zegt dat ik haar op haar woord moet geloven. Maar dat is moeilijk voor een steeds weer gekwetste verliezersziel. Maar nu zij hier op bezoek is kan zij het ultieme bewijs voor haar zonder externe hulpmiddelen gestutte superioriteit bewijzen. We starten een spelletje en ik kan haar controleren. Zij komt direct voor de dag met ‘bezoedel’, zeven letters en vele malen de woordwaarde. En nu net halverwege het spelletje staat het al 317-185 voor haar. Niet meer in te halen.Mijn nicht is echt beter in wordfeuden en woont ook nog zo mooi. Nee, ik ben niet jaloers, maar trots op mijn familie. Ik leg ‘mess’. Zestien povere puntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *