Veel

Er zijn van die dagen die te veel inspiratie bieden voor dit dagelijkse schrijfseltje. Neem nou gisteren: in de vroege ochtend een bezoekje aan de prikpost, later een partnerschap registreren van twee kennissen die al 22,5 jaar bij elkaar zijn, koffiedrinken bij de oud-collega’s, in het begin van de middag zangles, aan het eind van de middag fitness en ’s avonds een lang Skype-gesprek met een nicht, die in Mexico woont en die ik als ambtenaar in juli ga trouwen in Geldrop. Het was zo’n dag waarop ik niet eens de tijd gehad zou hebben om de geraniums water te geven. Goed dat ik die nog niet heb aangeschaft.
En al die dingen die gebeurde waren blogfähig. Waar dan te beginnen en welke te kiezen?Inderdaad: overdaad schaadt. En is er wel iets dat uitnodigt tot een gewrochte beschouwing?
Ik kan het hebben over de kosten van de gezondheidszorg, die weer omhoog zijn gegaan doordat mijn ader verkeerd werd aangeprikt. “Oei, ik zit er net naast”, zei de prikzuster. Ja, dat voelde ik zelf ook wel. Voor een tweede poging nam zij een dunner naaldje en de andere arm. “Normaal gebruiken we die niet, maar ze prikken wel zekerder bij smalle vaten, maar zijn ook een stuk duurder.” Had die dan toch maar gelijk genomen, denk ik, had je een dikkere naald bespaard. Ik ben een prijsbewuste patiënt.
Of heb ik het over het nieuwe lied dat ik ter studie opkreeg van de zangjuf. “O cessate di piagarme” van Scarlatti met daarin de regel “O lasciate mi morir”, Oh laat mij toch sterven. Soms een mij op het lijf geschreven tekst. Maar vandaag niet. Veel te veel leuke dingen, geen tijd om de geraniums te begieten, geen tijd om te sterven. Later een keertje. Al leg ik het bij de fitness natuurlijk bijna af, of in ieder geval speel ik dat ik bijna niet verder kan. Fitness is goed, maar het moet niet te gek worden. Ik moet nog wat adem overhouden voor mijn gesprek met Mexico die avond. Het blijft wonder lijk dat ik Eva en haar Carlos zo helder in beeld heb. Zij in Mexico en ik hier. We overleggen of ze bij mij op de bank zitten. Maar dat is pas eind juni, spreken we af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *