Verhuizen

Hoeveel verhuizingen kan een mens aan? Ik kom daarop omdat ik gisteren op bezoek was in het nieuwe onderkomen van dochterlief. Met haar partner is zij verhuisd naar een eengezinswoning. Zij woonde in een keurig appartement, maar nu de liefde nadrukkelijk in het spel is, werd er omgekeken naar een meer geschikte woning, waar ook plaats is voor de twee kinderen die partner meebracht uit een eerder huwelijk. Leuke kinderen overigens. Maar dat is gemakkelijk gezegd als stiefopa. Ik heb er weinig mee van doen, anders dan al mijn oude goocheltrucjes uit de kast halen en de kleinste in verbazing achterlaten . De oudste, hij is vijf, is daar veel te slim voor en heeft de trucjes na de eerste keer allemaal al door.
Ik weet niet precies hoe vaak dochterlief verhuisd is. Ze woonde in Wageningen in een flatje en laten verhuisde ze naar de plaats waar ze nu woont. Daar woonde ze als student ook, maar die tel ik niet mee, de studentenkamers. Dat zijn geen verhuizingen, dat zijn verkameringen en zolang je op kamers woont is er altijd nog dat huis van je vader en/of moeder dat je als thuis kunt rekenen. Verhuizen doe je naar een  echt eigen huis of appartement. Dat is je thuis.
Ik ben zelf maar weinig verhuisd. Het eerst toen ik vier of vijf was. Van mijn geboortehuis naar een huis  iets verderop. Daar was elektrisch licht. In mijn geboortehuis was er alleen gaslicht. Toen ik trouwde, trokken we bij mijn moeder in. Dus nog steeds niet echt verhuisd, want verkameringen tel ik niet mee. In mijn studententijd waren er kamers in Eindhoven en Amsterdam, daarna legerkamers in Breda, Keizersveer en Schaarsbergen. Maar dat waren dus kamers of kazernes, geen huizen. Echt verhuisde ik voor een paar jaar naar Arnhem en toen weer naar gauw naar Nijmegen. Daar woon ik nu op in totaal mijn vierde adres. Dat is wat mij betreft ook wel voldoende. Ik hou niet van verhuizen. Ik voel me waar ik nu woon thuis genoeg.

1 reacties op Verhuizen

  1. babette degraeve schreef:

    Die ene grote verhuis van België naar Nederland ben ik nog steeds niet te boven gekomen…Ik deel uw gedachten!
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *