Verjaardag

Iedereen is er al. De gasten zitten in een grote kring. Allemaal bekende gezichten. Wij zijn wat later. Een file op een onverwachte plek. Omrijden.
Het is een van de verjaardagspartijtjes die ik niet wil en niet kan overslaan. De jarige zou het mij hoogst kwalijk nemen als ik niet zou verschijnen. En ik zou het idee hebben iets gemist te hebben als ik niet zou gaan. De kring is te groot om iedereen een handje te geven. Uiteraard wordt het feestvarken uitvoerig gefeliciteerd. De rest van de  uitgebreide kring wordt met een handzwaai begroet, op twee na. Je hebt vrienden en vrienden van vrienden. Deze twee vallen in nog  weer een andere categorie. Dat gebeurt soms zo. Voel je toch een andere band mee. Moeder en dochter. De eerste vriendin van de jarige vriendin, de ander haar dochter, die in Nijmegen studeert en soms bij Gade en mij een simpele maaltijd geniet. Ik nestel mij op de leuning van een fauteuil. Alle stoelen zijn bezet. In een ander deel van de kamer wordt de eettafel verder ingericht. Wij zijn nog net op tijd om dadelijk voor de feestmaaltijd aan te schuiven. Het is zo’n avond waarop het alleen maar genieten is. Van het gezelschap, de ambiance en zo dadelijk het eten, maar dat weet ik dan nog niet.
De dochter van de vriendin van de vriendin, die inmiddels ook al wel vriendin genoemd mag worden, moet eigenlijk vertrekken. Ze heeft een danslesafspraak. Ik zie en hoor haar twijfelen. En een besluit nemen.De gezelligheid van het samenzijn wint het en zij sms’t haar danspartner dat ze niet naar de les kan komen. Verstandige keuze vind ik.
Ik geniet met de andere vele gasten van een voortreffelijke feestmaaltijd. De zuurkool uit de oven zal dit seizoen niet meer zo lekker smaken als deze avond. Ligt aan de voortreffelijke receptuur, maar zeker ook aan het gezelschap waarin een en ander wordt genoten. En genieten was het. Zo maar zo’n doordeweekse avond. Het leven heeft zo zijn onverwacht mooie momenten.
We rijden naar huis.De dochter van de vriendin rijdt met ons mee. Ze  moetmaar gauw weer eens komen eten.

1 reacties op Verjaardag

  1. Hera schreef:

    Jan, mooi geschreven!
    Bedankt voor de mooie woorden…..het was inderdaad een heel gezellig feestje.
    Met dank aan onze vriendin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *