Verjaardagverslag

Wie er waren: Marij, Jacqueline, Judith, Marc, Jochem, Susan, Els, Maria, Joost, Anna, nog een Anna, Hera, Vincent, Henk, Ora, Mary, Kitty, Martijn, Amber, Gerard, Maria-Elise, Gade en ik. Dat laatste is logisch. Ik was de jarige.
Een paar mensen waren er niet, hadden iets anders of waren een beetje onwel en dan waren we natuurlijk vergeten wat mensen uit te nodigen en dat doe je niet meer op het allerlaatste moment.
Verder waren er nog meer dan 90 felicitaties via Facebook en een stel telefoontjes en ook nog telefoontjes die ik gemist heb omdat mijn telefoon aan de oplader hing.
Er waren cadeautjes in de vorm van boeken, shawls, kaarten, bloemen, voorstellingen, vogelvoer en servetten en speeltjes voor Harrie, die zich vanwege de drukte terug getrokken had op de tweede verdieping. Harrie houdt niet van drukte.
Er waren drie grote pannen huisgemaakte tomatensoep met kipblokjes en Turks brood en een pannetje vegetarische wortelgembersoep en natuurlijk was er traditiegetrouw leverworst in plakjes en kaas in blokjes.
Er is een keer, maar dat is ook wel genoeg, lang zal hij leven en hij leve hoog gezongen en het gezelschap was min of meer gelijkelijk verdeelt over de woonkeuken en huiskamer.
Er was witte en rode wijn, bier, water en fris. De cashewnoten hadden meer aftrek dan de wat zelfwerkzaamheid vragende pistachenootjes.
Later op de avond voor de liefhebber koffie met mierzoete baklava.
In een enkel geval waren mensen verbaasd elkaar op mijn verjaardag te treffen.
Aan het eind van de avond, toen iedereen vertrokken was, de afwasmachine volgeladen en gelijk daar achter aan nog een tweede ronde gedraaid. Die vanochtend laten volgen door de derde en uitgeruimd.
De stoelen en banken nog niet op hun oorspronkelijke plaats terug gezet, dat doen we straks wel.
Zojuist nog een keer de cadeautafel bekeken.
Ik ben 71.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *