Verkoopcijfers

Natuurlijk heeft ze het gewaardeerd dat ik over haar schreef, een paar dagen geleden. Dat wil ze toch wel even wijt. Maar ook dat het wat haar betreft niet anoniem had gehoeven, met alleen maar een letter aangeduid. Maar zo schrijf ik nu eenmaal. Ook had het alleen maar over haar moeten gaan. Driehonderd woorden over haar alleen, dat zou toch moeten kunnen, gemakkelijk zat. Ach, het hoort bij de flirtige grapjes die we over en weer maken en die het alledaagse bestaan nu net dat beetje extra kleur geven en het zo de moeite waard maken.
Ze informeert mij over de stand van zaken van de verkoop van mijn vertaling in het Nimweegs van een Nijntje-boekje. In een paar weken tijd zijn er al bijna 800 exemplaren alleen hier al over de toonbank gegaan en al die weken staat het boekje op nummer 1 van de lijst met meest verkochte titels. Een ongedacht succes dat Gade en ik vieren met een smakelijk broodje in de koffiehoek van de boekwinkel. De rest van de koffieclub is dan al vertrokken. Nu is de rest een wat overdreven benaming voor de twee leden die er waren. De overigen zijn in het buitenland. We praten nog kort met een toevallig langskomende bekende en nemen de stand van zaken in de katholieke kerk door. Ja, er gebeurt heel wat op zo’n door-de-weekse zaterdagochtend.
Weer thuis kijk ik mijn mail na. Een mailtje van de uitgever van mijn Nijntjes-vertaling: “Beste meneer Roelofs, Graag wil ik u laten weten dat opao en opoe pluis ien’t nimweegs een groot succes is. Het lijkt ons daarom erg leuk om een tweede nijntje-boekje te vertalen naar het Nimweegs, namelijk nijntje op de fiets. Onze vraag is dan ook of u ook deze vertaling zou willen verzorgen. Ik ontvang graag uw reactie.”
Ik antwoord dat ik dat wel wil. Het kan geen toeval zijn dat net nu ik mij wat onzekerder op de fiets voel ik aan deze vertaling mag gaan werken.

3 reacties op Verkoopcijfers

  1. Jan-Herman Lamers schreef:

    Geweldig. Hier zit soms een man van middelbare leeftijd op klaarlichte dag hardop in een Nijntje-boekje te lezen. Dankzij jou!

  2. M & J schreef:

    Proficiat Jan. Op naar de volgende gezellige zondagmiddag. Alvast namens de Coffyclub. M en J.

  3. Ineke schreef:

    Wat leuk, Ome Jan! Gefeliciteerd! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *