Verlenging

De wedstrijd Spanje-Rusland heeft heel mijn eindedagschema in de war gegooid. Twee keer vijfenveertig minuten waren niet genoeg om een winnaar aan te wijzen. Zelfs de dan volgende reglementaire 2×15 minuten verlenging leverde hetzelfde eenzijdige beeld, maar geen doelpunten op. Het bleef 1-1. Ik wilde per se de afloop zien dus werd het schrijven van dit stukje uitgesteld en uitgesteld. Penalty’s.  Een loterij zeggen sommigen, maar wel altijd weer heel spannend. De Russische doelwachter hield er twee tegen, de laatste met een miraculeuze reflex, de Spaanse keeper kon er geen keren. Rusland door naar de volgende ronde. Dat deed mij goed, want ondanks alles heb ik toch ook een beetje een Russisch hart. Ik ken meer Russen dan Spanjaarden (zijn er ook meer van) en heb natuurlijk niet voor niets het Russische volkslied als ringtone op mijn mobieltje staan. Ik was voor Rusland en zal dat ook de volgende  ronde zijn, want Kroatië of Denemarken zeggen mij niet zo veel.
Ik heb wel veel met verlengingen. En dan niet alleen met voetbalverlengingen. Overigens ben ik er van overtuigd dat als ze een wedstrijd direct met de verlening zouden laten beginnen het spelletje aan vaart zou winnen, de spanning zou toenemen en we verlost zouden zijn van te lang durende vervelende tikkie-takkie westrijden en ik bovendien op tijd met mijn blog zou kunnen beginnen.
Maar ik wou het dus, ook gezien de titel van dit stukje, vooral over verlengingen hebben. Ik gebruik de verlenging vaak als metafoor voor mijn eigen bestaan. Ik speel in extra mij gegeven tijd. Bijna 23 jaar geleden leek mijn wedstrijd afgelopen te zijn. Maar ik kreeg er heel wat blessuretijd bij. Iemand troostte mij met de opmerking dat ik het moest zien als blessuretijd van de eerste helft. Maar die tijd lijkt mij nu wel voorbij. Ik speel al een hele tijd ver in de tweede helft en als die afgelopen is reken ik op nog wat blessuretijd en natuurlijk de verlenging. En als  het dan op penalty’s aankomt, wie weet strekt de Russische keeper mij dan tot voorbeeld en win ik.