Vignet-2

Bij de Europese verkiezingen heb ik destijds op Vera Tax gestemd. In het parlement is zij onder meer lid van de commissie Transport en Toerisme. Misschien stuur ik haar wel een mailtje met het verzoek om iets aan de unificatie van het vignettenbeleid te doen.” Zo eindigde mijn verhaaltje van afgelopen zaterdag. Natuurlijk is de weg naar de hel geplaveid met goede voornemens, maar ik besloot de andere kant op te gaan en het goede voornemen ook tot uitvoering te brengen. Ik weet niet of daardoor de hemel dichterbij aan het komen is, maar het was in ieder geval de moeite van het proberen waard. Ik stuurde mijn column als chatberichtje naar Vera Tax. Eigenlijk zonder veel verwachtingen,want ik kan me voorstellen dat de leden van het  EP overstelpt worden meet mailtjes, brieven en berichtjes vanuit het electoraat en dat zij wel wat beters te doen hebben dan te reageren op de vragen, verzoeken en opmerkingen over van alles wat Europa aan zou kunnen gaan. En wat is dat niet. Ik maak in mijn berichtje aan haar ook nog mijn verontschuldigingen over de lengte ervan. Het was zeker geen one-liner waar je vlug op kon antwoorden. Per kerende post (en dat is bij email heel snel) krijg ik van haar de complimenten en het verzoek om mijn mailadres “[dan] kan ik gemakkelijker reageren.” Daar wacht ik dan maar op.
Omdat ik niet de vooronderstelling koester dat een Europees milieuvignet in een weekend geregeld is ga ik voor de zekerheid nu toch maar het Franse exemplaar aanvragen en dat is inderdaad een fluitje van een cent. Of om preciezer te zijn van € 4,21. Wel moet ik alle gegevens, en dat zijn er nog al wat, drie keer invullen omdat ik vergeet aan te even dat ik geen robot ben. Maar de “Service de déliverance des Certificats Qualité de l’Air” geeft aan waar ik al die gegevens op mijn kentekenbewijs kan vinden. Voor het eerst van mijn leven lees ik een kentekenbewijs.
Vanochtend vroeg kwam een voorlopige versie van het vignet binnen. Morgen vertrekken we. De huisoppasster heeft de sleutel al opgehaald. Wij zijn even weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.