Voegwerk

De ouderdom komt met gebreken. Dat geldt niet alleen voor mensen, praat me er niet van, maar geldt ook voor huizen. En ook daarbij is het net als bij mensen een kwestie van goed onderhoud om de levensduur nog wat te verlengen en kwaliteit te waarborgen. Maar het ene onderhoud lokt het andere uit en zo werd er voor de tweede keer in korte tijd een rolsteiger door mijn huis bijna 90-jarige huis gedragen en in de achtertuin opgebouwd.
Een paar weken geleden is ons huis opnieuw in de verf gezet. Dat kan er nu weer een paar jaar tegen. Maar toen de schilders bezig waren wezen ze mij op de gammele staat van de balustrade op het dakterras. De schilder wist wel een mannetje die voor een nieuwe balustrade kon zorgen. En ziet er kwam een balustrade precies zo een als bij de buren. Gegalvaniseerd, die kon een leven lang meegaan. Met het nodige geraas werd eerst de oude krakkemikkige balustrade verwijderd en met minstens zo veel herrie de nieuwe gemonteerd. Een 90-jarig huis kan al dat gedoe aan zijn oude lijf maar moeilijk verdragen en als stil protest liet het een paar van zijn voegen los trillen. Zijn protest ging zelfs zover dat hij een hoekstuk  van de muur los liet Gelukkig kenden de mannetjes van de balustrade ook wel weer andere mannetjes die voegwerk konden herstellen en loszittend muurdelen weer stevig verankeren. En zo kwam er vanochtend dus weer een rolsteiger via de woonkamer in de achtertuin te staan. Je zag de planten in de border denken “Nee, niet weer.” En met lede ogen zagen zij aan hoe een aantal van hun kameraden weer geknakt het leven liet omdat een wiel van de steiger nu precies in hun midden kwam te staan om de metselaar toegang te geven tot de te herstellen muurdelen.
De klus is geklaard, losse voegen zitten weer vast al waren zij nieuw. De muur kan weer jaren mee. Voorlopig even geen geklus aan het huis. Al heeft Gade al gezegd dat een muurtje in de voortuin misschien ook wel een opknapbeurt kan gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *