Wachtlijst

Tussen het stapeltje post dat ik afgelopen zaterdag aantrof toen ik van drie plezierige Bretonse weken thuis kwam, zat een uitnodigingsbrief van het ziekenhuis. Of ik dinsdag maar op controlebezoek naar de cardioloog wilde komen. De brief was toen we net weg waren binnen gekomen. De uitnodiging was dus keurig op tijd, maar ik las hem pas twee dagen voor de dag dat ik in het ziekenhuis verwacht werd. En precies op het tijdstip van de afspraak stonden er in mijn agenda ook drie trouwafspraken gepland. Het was duidelijk dat ik dat aanstaande liefdesgeluk moest laten prevaleren boven mijn eigen gezondheid. Ik belde met het ziekenhuis. De juffrouw van de hartpoli liep over van begrip, maar de afspraak verplaatsen was ook zo wat. Ze kon hem wel schrappen, maar nog geen nieuw alternatief bieden. Ze beschikte nog niet over een rooster van nieuwe mogelijkheden en het kon wel half oktober worden voor ik nu aan de beurt zou komen. Ik bedacht mij dat een alleen werkelijk acuut ongerief mij hoger op de lijst zou plaatsen en zelfs tot directe behandeling zou leiden, maar ik had net een niet-reanimerenverklaring getekend, dus dat zou ook niet echt een oplossing bieden. Dus dan maar wachten tot oktober. Ik had namelijk al in april gecontroleerd moeten worden, maar de wachtlijst beliep nu al vier maanden en daarom zou ik zou voor de volgende toedeling van afspraken hoog op de lijst komen. En natuurlijk kon ik het eind van de week altijd nog bellen om te horen of er toch nog eerder een gaatje was.
Vanochtend moest ik in het ziekenhuis zijn voor de tweejaarlijkse controle van mijn ogen. En omdat ik er toch was liep ik, in plaats van te bellen, even langs de hartpoli en vertelde mijn verhaal. De juffrouw aan de balie dacht dat er weinig mogelijkheden waren voor een eerdere afspraak. Bereidwillig keek ze in de computer. Nee, er was voorlopig geen gaatje, tenzij ik vanmiddag kon. Om 14.10 uur. Mijn agenda was voor de rest van de dag nog maagdelijk leeg, dus ik kon. En zo zal ik vandaag ten tweede male ter ziekenhuis tijgen. En wachtlijsten? Nooit van gehoord.

1 reacties op Wachtlijst

  1. Herman van Soest schreef:

    Dus je ging naar het ziekenhuis toen ik je gisteren tegen kwam op de Hazenkampse weg. Ik dacht (de nieuwsgierigheid die iedereen heeft) waar zou Jan naar toe gaan. Alles goed afgelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *