Wales

Ik ging er eens goed voor zitten. De televisie op België één. Het zou, zo dacht ik een mooie wedstrijd worden en ik verheugde me al op het commentaar dat in de rust en na de wedstrijd gegeven zou worden door Jan Mulder, van wie ik verwacht dat hij zich binnenkort tot Vlaming zal laten naturaliseren. En meer nog dan naar Jan Mulder keek ik uit naar Imke Courtois, de voetbalster die aan het analistenteam van de BRT was toegevoegd. Als zij in beeld kwam hoorde ik nauwelijks meer wat ze zei. Haar zien was al genoeg. Een gevoel dat zij deelt met Annechien Steenhuizen van het 8 uurjournaal. Te veel schoonheid.
Maar het liep allemaal anders dan ik hoopte. Ja, Imke Courtois was er natuurlijk en in haar teleurstelling na de wedstrijd leek zij alleen maar mooier te worden. Maar dat was een schrale troost voor het Belgische verlies.
Het begon allemaal zo mooi. De Belgen speelde in het begin als tegen Hongarije, aanval op aanval, een prachtig doelpunt, kansen te over, maar het bleef maar bij die 1-0.Wales kwam er steeds meer aan te pas en voor rust werd het nog 1-1. In de rust straalde het analistenteam nog vertrouwen uit. Imke hoopte dat het allemaal nog goed zou komen en ook Jan Mulder met de twee andere commentatoren rekende nog op een halve finale België-Portugal.Het pakte ander uit. De Welshmen sloegen leip toe. Niet een keer, maar twee keer. 3-1. De verrassing was compleet. Imke straalde alleen maar ontreddering uit.
Ik vraag me af of ik de volgende wedstrijden ook nog op België zal zien. Ligt er aan of Imke  Courtoisnog analiste blijft. En voor wie moet ik nu zijn? Ik hoopte op België, maar zet nu voorlopig in op Wales. Nee ik ben geen overloper, maar de mooie A verhuist over een paar weken voor een aantal maanden naar Swansea. En dat ligt in Wales. Vandaar. Blijven schoonheid en voetbal toch nog met elkaar verbonden.