Weg

Sinterklaas is weg. Vertrokken. Hij heeft voor een jaar zijn werk weer gedaan. In de media is daar geen of nauwelijks aandacht aan besteed. Geen woord van waardering, geen bedankje, helemaal niks. Met de noorderzon vertrokken. Het vertrek van de Goedheiligman  werd overschaduwd door het vertrek van een staatssecretaris. Co Verdaas. Hoe vaak kreeg ik niet te horen dat hij precies 1 maand en 1 dag die functie had bekleed. Met nadruk op 1 dag. Of dat nu net die ene dag te veel was.
Ik ken Co Verdaas niet. Ik ken niet alle stadsgenoten, zeker niet als ze ook nog geregeld bij hun lief in Zwolle verblijven. Maakt hem voor mij al wel direct sympathiek. Iemand die veel bij zijn lief wenst te verblijven, dat moet in beginsel een goed mens zijn. Maar dan blijft er dat gehannes met ritten met de dienstauto naar Zwolle en het declareren van privé-kilometers tussen Arnhem en Nijmegen. Daar is een paar keer iets mis gegaan. Want verklaar maar eens hoe je ’s avonds laat in Zwolle kunt worden afgezet met de dienstauto en de volgende dag vroege privékilometers Nijmegen-Arnhem declareren. Een gemankeerde Gelderse PVV-mevrouw heeft dat allemaal zelf uitgezocht. Veel beters hebben PVV-mevrouwen klaarblijkelijk niet te doen. Het lijkt er op dat zij een persoonlijke vete met Verdaas heeft uit te vechten. Misschien heeft zij wel geen lief die veel bij haar wenst te verblijven. Kan kwaad bloed zetten. En misschien heeft haar grote baas in Den Haag wel gevraagd al die bonnetjes eens te plussen en te minnen. En dat kwam hem in het debat over Verdaas’ vertrek goed te pas om eens fiks uit te halen over de fraudeurs en oplichters bij de andere partijen. In zijn eigen partij had hij er al genoeg mee te stellen.
Raar debat trouwens. Verdaas was, met pijn in het hart, zelf  al vertrokken, maar het leek of de oppositie het liefst had gehad dat hij was blijven zitten, zodat ze hem weg hadden kunnen sturen. En nog even zeuren over Kamerbreed goedgekeurde wachtgeldregelingen. Armoedig debat.
Co Verdaas is weg. Vertrokken. Sinterklaas ook. Maar die komt volgend jaar weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *