Wereldje

Ik vind het knap hoe mensen zich soms druk kunnen maken om de wereld. Er hoeft maar iets te gebeuren of zij hebben er een mening over, vinden er wat van .Op zich natuurlijk een goede zaak, maar minder goed vind ik het dat zij via de moderne media die mening aan de meer of minder grote klok hangen. Ik lees wat ze van Trump vinden, van de kabinetsformatie of van twee panda’s die naar Rhenen verhuizen en binnengehaald worden of zij van een maanwandeling huiswaarts keren. En dat vaak in absolute bewoordingen.
Natuurlijk heb ik ook een mening over Trump, vind ik wat van de kabinetsformatie (is die eigenlijk nog wel aan de gang, hoor er weinig meer over dan dat er een paar dagen niet geformeerd wordt omdat Klavers moeder ernstig ziek is. Zijn politici toch ook net mensen) en is mij de poeha rond de panda-intocht ook net iets te veel. Maar ik heb niet of nauwelijks de behoeft mijn opvattingen daarover aan het volk als enige waarheid kond te doen. Heb niet het idee dat de wereld zit te wachten op wat ik van die grote wereldgebeurtenissen vind. Bovendien heb ik niet het idee dat mijn commentaar ook maar een millimeter invloed heeft op Trump, de formatie of de beide in quarantaine zittende Rhenense panda’s beroert.
Mijn eigen steeds kleiner wordende wereldje is mij groot genoeg om over te schrijven, want schrijven zal ik. Ik kan niet buiten mijn dagelijkse portie van iets meer dan driehonderd woorden die eigenlijk nergens over gaan.
Op de radio hoor ik geregeld een rubriek de  “De Druktemakers’ heet. Begenadigde schrijvers, cabaretiers en wat dies meer zij maken zich druk om het een of ander en vinden ergens iets van. En de wereld zal het weten. Ik vind soms ook wel eens iets van, maar even snel zie ik de keerzijde van de medaille en trek ik mijn eigen bevindingen weer in twijfel of breng op zijn minst weer een nuance aan. Mocht ik wel eens een uitgesproken mening ventileren dan is de kans groot dat die in de loop van het stukje al weer aan erosie onderhevig is. Niks zo slijtage gevoelig als een uitgesproken mening, zeker als ik ze in deze eendagsstukjes opteken.

Eén reactie op Wereldje

  1. babette schreef:

    Uw klein meningske gaat mij wel aan hoor! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *