Werkster

We moesten op zoek naar een nieuwe werkster. Ouderwets woord, het is modieuzer om te spreken over onze poets. Klinkt wat lieflijker, maar betekent toch dat je iemand inhuurt om die klusjes te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt of waar je niet aan toekomt. Op dit gebied heb ik eigenlijk helemaal geen recht van spreken. Het huishoudelijke werk, lees poetsen en schoonmaken, heb ik altijd aan mij voorbij kunnen laten gaan. Kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een stofzuiger heb gehanteerd. Ja, het inruimen en uitruimen van de vaatwasmachine, dan kun je op me rekenen, maar stoffen of zemen, nee. Schaamtevol buig ik het hoofd, maar op dat gebogen hoofd is een opgeluchte glimlach te ontwaren.
Hoe kom je aan een nieuwe poets? Informeren in de vriendenkring. Overburen heb net afscheid genomen van hun poets, waar ze zeer tevreden over waren, maar denken het nu een tijdje zelf te kunnen doen. Er wordt een afspraak met hun voormalige poets gemaakt. Gisteravond was het kennismakingsgesprek. De nieuwe poets weet van wanten. Zij stelt een strijdplan voor, waarbij de regie duidelijk in haar handen ligt. Er wordt een lijstje gemaakt van attributen die in ons huishouden ontbreken en die volgens haar onontbeerlijk zijn voor het goed kunnen uitoefenen van haar schoonmaaktaak. Krijgen ook nog het advies die spullen om kosten te besparen bij Action te kopen.”Goed spul, niet duur.”
Onze nieuwe poets blijkt bij tal van bekenden te werken, die allemaal, naar haar zeggen, erg blij met haar zijn. Gade en zij maken een rondgang door het huis, wat wel en wat niet en hoe vaak. Afspraken worden gemaakt.
Vanochtend heb ik voor haar een sleutel laten bijmaken, maar die moet bijgeschaafd worden, want met die replica krijg ik de deur wel dicht, maar niet open. En een werkster voor een dichte deur is weinig effectief. Volgende week begint zij.

1 reacties op Werkster

  1. thea weijers schreef:

    Het is echt waar hoor, ze weet van wanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *